Most Popular


Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 09:13

Αλλάζει η περιοχή των ερευνών για το Boeing

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν την περιοχή στην οποία διεξήγαγαν μέχρι χθες τις έρευνες για τα συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και στρέφονται σε νέo σημείο τουλάχιστον 1.000 χλμ. βορειότερα.


Η διεθνής ομάδα των αεροσκαφών και των πλοίων θα επικεντρώσει τώρα την έρευνά της σε περιοχή 1.100 χλμ. βορειοανατολικά, έκτασης 319.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, περί τα 1.850 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

«Αλλάζουμε την περιοχή της έρευνας ύστερα από ένα νεότερο αξιόπιστο στοιχείο», δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της AMSA σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο Γιανγκ είπε ότι τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία δείχνουν πως το αεροσκάφος ταξίδευε με σταθερή αλλά γρηγορότερη ταχύτητα από ό,τι πιστευόταν μέχρι πριν και συνεπώς εκτιμάται πως τελείωσαν τα καύσιμά του νωρίτερα. Ωστόσο πρόσθεσε πως τα στοιχεία αυτά μπορεί να αναθεωρηθούν περαιτέρω καθώς η ανάλυση είναι σε εξέλιξη.

Το Μπόινγκ 777 με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ περίπου μια ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου. Είχε προορισμό το Πεκίνο.
 http://left.gr/news/allazei-i-periohi-ton-ereynon-gia-boeing#sthash.AT4it4bt.WIeFkgat.dpuf