ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα παρακάτω θέματα όπου πήραμε τις παρακάτω θέσεις :

1. «Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων»


Και στην συγκεκριμένη έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων ακολουθήθηκε ή ίδια πολιτική γραμμή από πλευράς Δημοτικής Αρχής, δηλαδή του «σπασίματος» δαπανών και υπηρεσιών για να δοθούν με απευθείας αναθέσεις. Ως Λαϊκή Συσπείρωση προτείναμε να καλυφθούν αφού προγραμματιστούν, με διαγωνισμό, ώστε να υπάρχει δημοσιότητα, πολλαπλές προσφορές, μείωση του κόστους, επάρκεια και ποιότητα. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε 21 εγκρίσεις δαπανών συνολικής αξίας 91.731,38 ευρώ (5 εγκρίσεις δαπανών για ασφάλιση οχημάτων και κτηρίων συνολικής αξίας 6.129,77 ευρώ), που «προετοιμάζονται» για απευθείας αναθέσεις!!!

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 08:35

Έκανες λάθος Σπυρογιάννη!

Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο την απόφαση του Σπυρογιάννη Περδίκη να αποχωρήσει από τους ΦΙ.Κ.Ο..
Από τους πρωτεργάτες του σχηματισμού και όλης της πορείας της Δημοτικής μας Παράταξης ο Σπυρογιάννης, νομίζαμε ότι θα μείνει κοντά μας στους αγώνες μας για το Ληξούρι.

Δελτίο τύπου


Αργοστόλι Σάββατο 4 Απρίλη , 6.00 μμ προαύλιο παλιάς Νομαρχίας
Ληξούρι Κυριακή 5 Απρίλη, 6.00 μμ αίθουσα συνεδριάσεων ΤΕΙ

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι η συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, χαίρονται, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά δεν δέχονται το μέλλον που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς.

Δελτίο Τύπου
31.03.2015

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η «ΚΡΑΝΗ», σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ΕΚΕΚ ΤΑΚΙ – ΚΕΚ Λάσση, διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τις «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007. Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο Θίασος Σκιές & Γέλια έρχεται στο Αργοστόλι...»
Ο Θίασος παραδοσιακού Καραγκιόζη «Σκιές & Γέλια» παρουσιάζει στο όμορφο Αργοστόλι τη Κεφαλονιάς την επιτυχημένη του παράσταση «Ο Καραγκιόζης & οι Δεινόσαυροι».
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος», την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. με γενική είσοδο 5€ και δώρο σε κάθε παιδί.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Δ/νση: Πλατεία Ριζοσπαστών «ΞΕΝΙΑ»
28100 - Αργοστόλι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αύριο Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου, θα συνεδριάσει το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Κεφαλλονιάς, με τα παρακάτω θέματα:

Μια λίστα με τα πιο μαγευτικά μέρη του πλανήτη παρουσίασε η Daily Mail.

Ένα από αυτά που επέλεξε είναι στην Ελλάδα. Πρόκειται για το απίστευτο σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά, με την εντυπωσιακή λίμνη, που μαγεύει όποιον το έχει επισκεφθεί.

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς, η αποκατάσταση των ζημιών, που επέφεραν οι σεισμοί προ ενός έτους στο Ληξούρι και στα χωριά της Επαρχίας Πάλης, βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν, όπως διαπιστώνετε και με την επίσκεψή σας.
Απόλυτη ευθύνη για αυτήν την κατάντια φέρουν η προηγούμενη κυβέρνηση (υποσχέσεις Χρυσοχοϊδη χωρίς αντίκρισμα) και η Δημοτική Αρχή (ανεπάρκεια, διγλωσσία, παραπλανητική τακτική).
Η αποτυχία της Δημοτικής Αρχής και της προηγούμενης κυβέρνησης να δρομολογήσουν έστω και κατ’ ελάχιστον την επαναφορά της πληγείσας περιοχής στην πριν το σεισμό κατάσταση, ομολογήθηκε με τον πλέον κυνικό τρόπο, από τον αρμόδιο για τα έργα Αντιδήμαρχο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 25/2/2015, ο οποίος για την μη πρόοδο των έργων αποκατάστασης, ένα χρόνο τώρα, υπέδειξε ως υπαιτίους τη βουλευτή και την μόλις ενός μηνός Κυβέρνηση!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να καταργηθούν τα ελιτίστικα «πρότυπα» σχολεία!!!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι ο απαράδεκτος θεσμός των Πρότυπων σχολείων διατηρείται και από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Διατηρείται, δηλαδή, ο θεσμός των ελιτίστικων σχολείων που θα έχουν σαν στόχο την εκπαίδευση «άριστων» και «χαρισματικών» μαθητών, των σχολείων που καταδικάστηκαν στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και που νομιμοποιούν και εντείνουν την κοινωνική ανισότητα στην εκπαίδευση.

Σελίδα 1 από 545