ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Στις 8/12/16 συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.
Διαδηλώνουμε κόντρα στα μνημόνια και τα νέα μέτρα.
Αντιστεκόμαστε στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Αντιδρούμε στα νέα μέτρα στο Δημόσιο, που έρχονται για να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας, να επεκτείνουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και να επιβάλουν καθεστώς ανασφάλειας: το νομοσχέδιο για τη «νέα» κινητικότητα και τη «νέα» αξιολόγηση της τρομοκράτησης, της χειραγώγησης και της πειθάρχησης που προετοιμάζει το έδαφος για νέες απολύσεις· την αξιολόγηση των δομών και τα νέα οργανογράμματα που καταργούν οργανικές θέσεις· τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κλεισίματα οργανισμών που απειλούν με την ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους και με την κατάργηση κοινωνικών αγαθών για όλο το λαό· τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Φούντωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από αντιδράσεις εναντίον των ναυτικών για τα προβλήματα που προκαλεί η απεργία της ΠΝΟ σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, σε μαθητές-εκδρομείς στην Κρήτη και σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων στην Κρήτη πάλι, εκπρόσωποι των οποίων διαμαρτύρονται ότι δεν μπορεί μια κοινωνική ομάδα να καταστρέφει μία άλλη.

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ,

σε συνέχεια του αιτήματος του " Συλλόγου υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης/ΠΙΝ" για παροχή έκπτωσης στις αγορές τους από τα καταστήματα της πόλης μας,

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές.

Ο νομοθετικός οργασμός της κυβέρνησης αυτήν την περίοδο επιβεβαιώνει ότι το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων και της 2ης αξιολόγησης φέρνει νέα δεινά στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά.

Τα 2 πολυνομοσχέδια που κατατέθηκαν και ψηφίζονται fast track αυτές τις μέρες αποτελούν νέο μεγάλο δώρο στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Διευκολύνουν τη διείσδυσή τους στην αγορά, στο εμπόριο, τα πετρελαιοειδή, την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, την πρόσβασή τους στις δημόσιες συμβάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ρυθμίσεις για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης της οικονομικής δραστηριότητας, ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΚΑΝ με ενθουσιασμό από των ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ.

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Kefalonian Lines ενημερώνει το επιβατικό κοινό της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου ότι λόγω της παράτασης της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας την Τρίτη 6/12/2016, Τετάρτη 7/12/2016 και την Πέμπτη 8/12/2016, τα δρομολόγια της KEFALONIAN LINES δεν θα πραγματοποιηθούν.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 16:44

Προβολή ταινίας Comandante (2003)

Η Πολιτιστική Λέσχη του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετέχουν η ΕΛΜΕ-ΚΙ και το Εργατικό Κέντρο Κ.Ι. , μαζί με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο – Παράρτημα Κεφαλονιάς, σας προσκαλεί στην ταινία-ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν «Comandante» ως εκδήλωση τιμής και μνήμης στον ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Όμιλος ΟΥΝΕΣΚΟ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης, σας προσκαλεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο ισόγειο του κτιρίου του ΕΒΕΚΙ, για την απονομή βραβείων σε συντοπίτες μας, που έλαβαν μέρος στις ακόλουθες διοργανώσεις:


Την απόφαση για συνέχιση της απεργίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης πήρε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Είχε προηγηθεί, νωρίτερα το πρωί, συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εξερχόμενοι οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας δήλωσαν ότι έλαβαν μόνο υποσχέσεις και όχι δεσμεύσεις από τον υπουργό.

Με επιτυχία διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, στην ταβέρνα Dum Spiros Spero, στο χωριό Σβορωνάτα, εκδήλωση (παζάρι) της βρετανικής κοινότητας Κεφαλλονιάς τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση της προστασίας και περίθαλψης ζώων μέσω του φορέα ΚΑΤ (Kefalonia Animal Trust).

Σελίδα 1 από 541

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την online εμπειρία των χρηστών της. Με την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με την πολιτική cookies.