ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δεν θα επιτρέψουμε να τσακιστεί η μόρφωση των παιδιών του λαού
στις συμπληγάδες της ΕΕ – του ΟΟΣΑ - των μονοπωλίων
και των κυβερνήσεων που υλοποιούν μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης, όπου και συναντήθηκε με το Διευθυντή κ. Δημήτρη Μαρκάτο.

Αργοστόλι 1 /9 /2015

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Λεωφόρος Βεργωτή 16, Αργοστόλι
Τηλ.26710 25600 Fax.26710 22847
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
SITE: kedike.gr ,
Facebook: Κοινωφελής Επιχείρηση
Δήμου Κεφαλλονιάς

Προς: Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς στο πλαίσιο των δράσεων της, λειτουργεί τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας και δημιουργεί τις κατάλληλες εκπαιδευτικές δομές για την διδασκαλία τους σε όλο το νησί.

Μουσικοχορευτική παράσταση: Τα καλύτερα τανγκό του κόσμου.  Υπό την Δ/νση του συμπατριώτη μας Μπαρμπάτη Παναγή. Θα πραγματοποιηθεί στο Ληξούρι το Σαββάτο στις 21.00μ.μ.  στον αύλειο χώρο  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.

Είσοδος  ελεύθερη για το κοινό.

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 14:11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ‏

«Το εκπαιδευτήριο ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ σας προσκαλεί να γιορτάσουμε τα 5 χρόνια παρουσίας στον εκπαιδευτικό χώρο του Ληξουρίου την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε με γλυκές και μουσικές εκπλήξεις στην οδό Μιχ. Αβλίχου 20. Τηλ. επικοινωνίας. 26710-91895»

Αγαπητοί μας φίλοι καλή σας μέρα και καλό μήνα.

Σε λίγες μόνο μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και, παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας (οικονομική κρίση, capital controls) έχουμε εξασφαλίσει για σας τα ωραιότερα σχολικά, στις καλύτερες τιμές της αγοράς, για να επιστρέψουν χαμογελαστοί στα θρανία όλοι οι μικροί μας φίλοι!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παράταση στις συμβάσεις τους πέτυχαν οι καθαρίστριες:
Επιφυλακή και συνέχιση του αγώνα!!!
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς χαιρετίζει την ανταπόκριση των συναδέλφων στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Καθαριστών - Καθαριστριών δημοσίων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων την Τετάρτη 26/8 στην Αθήνα. Η κινητοποίηση οργανώθηκε καθώς, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι συμβάσεις έργου των περίπου 8.500 εργαζομένων υπό το καθεστώς αυτό στα σχολεία όλης της χώρας, δεν είχαν ακόμα ανανεωθεί.

Η καθηγήτρια πολιτικής επιστήμης Έλινορ Όστρομ(1933-2012) ήταν η πρώτη γυναίκα που έλαβε το Νόμπελ Οικονομίας, το 2009, για το έργο ζωής πάνω στη διαχείριση των κοινών πόρων. Με τις έρευνες της, απέδειξε ότι τους πόρους μιας περιοχής διαχειρίζονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα οι ίδιοι οι άνθρωποι που τους αξιοποιούν και τους χρειάζονται κι όχι το κράτος ή οι εταιρείες.

Από κάτοικο της Σάμης, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία.

"Σημερα 31 Αυγούστου ωρα 0805 βυτίο με λύματα αδιασε 2 φορές σε φρεάτιο εξω απο τον βιολογικό στον κάβο .Αυτο απαγορεύεται γιατι δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και παρά τις προφορικές εντολές απαγόρευσης αυτα και σημερα συνεχίζουν να αδειάζουν τα λύματα. Παραθέτω φωτογραφίες. Ύστερα απο αυτα η θαλάσσια περιοχή σημερα θα βρομησει !!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς οργανώνει
παράσταση διαμαρτυρίας
στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης,
την Τρίτη 1/9/2015
και ώρα 11.30 πμ,
προκειμένου να θέσει μια σειρά φλέγοντα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων (ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, ελλείψεις σε βιβλία, εξαιρέσεις μαθητών από μεταφορά, μη λειτουργία πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας, απαράδεκτες υποδομές κλπ).

Σελίδα 1 από 655