ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπέρ της Υπουργικής τροπολογίας αρμοδιότητας του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Συγκεκριμένα, η τροπολογία αφορά στην ανάθεση της ανακατασκευής ή επισκευής των Εργατικών Κατοικιών Ληξουρίου, καθώς επίσης της σύνταξης των σχετικών μελετών και της έκδοσης οικοδομικών αδειών στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου, ως έργο δημόσιου εθνικού επιπέδου.

H «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου πρόκειται να εορταστούν την Πέμπτη (23.10.2014) στην Κεφαλονιά.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλληνίας, θα τελεστεί αύριο Πέμπτη (23.10.2014) και ώρα 10.30, δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου.

Το σωματείο μας, καλεί τα μέλη του και όλους τους τραπεζικούς, στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για να διεκδικήσουμε:

- Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.

Κατόπιν προβλημάτων που εντοπίστηκαν σε ολόκληρο το δημοτικό οδικό δίκτυο του νησιού μας, ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς καθώς και τους πολίτες για τα παρακάτω:
Όσοι ιδιώτες προκειμένου να συνδεθούν με τα κοινωφελή δίκτυα (ύδρευση, αποχέτευση και ΔΕΗ) προκαλούν ζημιές σε χώρους όπως δρόμοι, πεζοδρόμια, είναι υποχρεωμένοι ότι φθορές προκαλούν να τις αποκαθιστούν πλήρως και σύμφωνα με ότι ορίζει η νομοθεσία περί καλής εκτέλεσης έργων.

Διαβάστε το "Νυστέρι του Οκτωβρίου ΕΔΩ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης
Ν. Γκισγκίνη και Ι. Κουρούκλη
ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δ.Σ. Κεφαλονιάς
κ.Γερ. Παπαναστασάτο

Κύριε πρόεδρε,
Το τελευταίο διάστημα και στο νησί μας έχουν σημειωθεί κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα. Θεωρούμε εγκληματική την αδιαφορία της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προβλήματος, λόγος που έχει δημιουργήσει δραματικές επιπτώσεις στην αιγοπροβατοτροφία. Η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου ενημέρωσης και πρόληψης αλλά και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και περίθαλψης φέρει την σφραγίδα της πολιτικής εγκατάλειψης των κτηνοτρόφων στη μοίρα τους. Τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού γενικεύονται και υπάρχει κίνδυνος αφανισμού μεγάλου μέρους των αιγοπροβάτων, η ακόμη του υποχρεωτικού περιορισμού τους στους στάβλους που θα σημάνει επιπλέον επιβάρυνση των κτηνοτρόφων με την αγορά των ζωοτροφών. Το παραπάνω πρόβλημα θα οξύνει παραπέρα την δεινή κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι παραγωγοί που φέτος δεν πήραν ούτε εξισωτική αποζημίωση, αφού αυθαίρετα κόπηκε ή συρρικνώθηκε δραστικά, όπως προβλέπει το νέο σχέδιο δράσης για τους βοσκοτόπους ΕΕ και κυβέρνησης.

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης είχε την εξαιρετικά μεγάλη τιμή να υποδεχθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Γενικό Διευθυντή Κοινοβουλευτικού Έργου της Βουλής των Ελλήνων κ.Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο.
Τον κ.Θεόδωρόπουλο συνόδευε η Σύζυγός του και ο χαρισματικός, σύμφωνα με τον κ.Πρόεδρο, Μαέστρος και Διευθυντής της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συμπατριώτης μας, κ.Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Αργοστόλι 17-10-2014
Αριθμ. πρωτ: 48611
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πλατεία Βαλλιάνου
28 100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
Τηλέφωνο : 2671360154
Προς:
Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
Τακτικά Μέλη:
1. Νικόλαος Ανουσάκης
2. Σταύρος-Γεράσιμος Αλυσανδράτος
3. Ηλίας Κουρκούμελης
4. ιονύσιος Λυκούδης
5. Ιωάννης Λυκούδης
6. Ανδρέας Ζαπάντης
7. Νικόλαος Γκισγκίνης
8. Θεόδωρος Φλωράτος
Αναπληρωματικά Μέλη:
1. Μιχάλης Γάκης
2. Άγγελος Κωνσταντάκης
3. Αλέξανδρος Μοσχονάς
4. ιονύσιος Αραβαντινός
5. Γεράσιμος εστούνης.
Κοιν. ήμαρχο Κεφαλλονιάς.
Τεχνική Υπηρεσία
Οικονομική Υπηρεσία
Νομική Υπηρεσία.
ΘΕΜΑ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 44 η ( ΤΑΚΤΙΚΗ ) Συνεδρίαση
Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 23 η Οκτωβρίου
2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30 το μεσημέρι στο ημοτικό Θέατρο Αργοστολίου
«Ο ΚΕΦΑΛΟΣ » για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της
ημερήσιας διάταξης , σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις παρ. 6 άρθρο 75 του Ν 3852/2010
(ΦΕΚ Α΄ 87).

Τη Κυριακή 26/10 στο Κοινοτικό κατάστημα Φισκάρδου στις 11:00 θα βρισκεται η Γενική Διευθύντρια Τουριστικών Λιμένων Ελλάδος, κυρία Μαρκάτου, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κυρίου Τζωρτζάτου.
Θεμα της συζήτησης θα ειναι η δυνατοτητα τροποποίησης του λιμένος Φισκαρδου απο όρμο αγκυροβόλιο αλιευτικών σκαφών σε αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών.
Η συζήτηση θα ειναι ανοικτή και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτη οσοι θελουν και ενδιαφέρονται.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς οργάνωσε παράσταση στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μουσάτων στις 18/10/2014, ημέρα όπου συνεδρίαζε με θέμα τον «προγραμματισμό».
Σχετικά με το βιολογικό της Λειβαθούς…
Η Επιτροπή ανάδειξε την απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με το βιολογικό καθαρισμό λυμάτων που αρχικά σχεδιάστηκε - από τις παλιότερες τοπικές αρχές (Δημοτικές, Νομαρχιακές) - να καλύπτει όλη τη Λειβαθώ με χώρο δημιουργίας και λειτουργίας του στου Καρούζα (κοντά στις «βόλτες του Αγίου»)(!!!). Η Επιτροπή κατάγγειλε ότι μέχρι τώρα έχουν δοθεί πάνω από 1.000.000 ευρώ για τεχνικές μελέτες που διαρκώς «ωριμάζουν» και «επικαιροποιούνται», οδηγώντας κονδύλια στις τσέπες μελετητικών γραφείων και εταιρειών δεκάρα για τις ανάγκες του λαού της Λειβαθούς.

Σελίδα 1 από 436