ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


ΕΠΕΙΓΟΝ


ΠΡΟΣ

Κον Υπουργό

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Πειραιάς

Αρ. Πρωτ: 40

 

27/07/2015

Κοινοποίηση: 1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο

2. Δήμαρχο κον Παρίση

Κύριε Υπουργέ,

Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και τώρα περισσότερο από ποτέ λόγω της τουριστικής κίνησης έχει κορυφωθεί η υποβάθμιση της θαλάσσιας συγκοινωνίας των νησιών μας Κεφαλονιάς & Ιθάκης, αφού για να φθάσει κάποιος στην Ιθάκη κάνει το γύρο της Πελοποννήσου και για να βρεθεί κάποιος από την Κεφαλονιά στην Πάτρα που υπάρχουν όλες οι υπηρεσίες : υγείας, δικαιοσύνης, επικοινωνιών, ασφάλειας, παιδείας είναι αναγκασμένος να πάει μέσω Κυλλήνης.

Κέρκυρα, 28 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στην Κεφαλονιά
Εκριζώθηκαν, από τους χώρους κατοικίας και υπαίθριας έκτασης 36χρονου, συνολικά 143 δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (27.07.2015) το μεσημέρι στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένας 36χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια φυτείας κάνναβης.


“Φθηνή ασφαλής τακτική με ολοχρονικά δρομολόγια ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη”

αυτή είναι η θέση που υπηρετούν η ΠΙΝ και ο περιφερειάρχης

και είναι για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου και όχι των ναυτιλιακών εταιρειών!


Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιθυμεί να ενημερώσει τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες και ιδιαίτερα εκείνους της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς, σχετικά με τις εξελίξεις στην προσπάθεια δρομολόγησης πλοίου στην γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη.

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 10:27

Σάμη: Fiasco Bar - ‎Slap Back In The Face Party

Το Fiasco Bar, δύο μήνες μετά τα πρώτα του γενέθλια και την εδραίωσή του στη συνείδηση των μουσικόφιλων ως ένας από τους πλέον ζεστούς προορισμούς για χαλάρωση και επικοινωνία στο λιμάνι της Σάμης, ρίχνει γέφυρες καλής γειτονίας με το Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης "Slap Back in the Face", μέσα από ένα party-αφιέρωμα στο τελευταίο την Παρασκευή (31/7).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ακτοπλοΐας καταγγέλλει την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εγκλωβισμού του λαού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση ως πολιτική αντιστοιχία των δυνάμεων του συναινετικού μετώπου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ ) που υλοποιεί βήμα –βήμα την νέα σφαγή του τρίτου μνημονίου για το λαό, τον εκβιάζουν να στοιχηθεί πίσω από τα κάθε λογής εφοπλιστικά συμφέροντα.

Σε μια πολύ καλή συγκέντρωση χτες στη Σάμη, κάτοικοι απ’ όλη τη Κεφαλονιά, διατράνωσαν την απαίτησή τους, για την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με την Πάτρα.! Τη εκδήλωση διοργάνωσαν φορείς της πόλης και εκτός των κατοίκων του νησιού που ανταποκρίθηκαν, παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν πολλοί αιρετοί του νομού μας! Ηχηρή η απουσία εκπροσώπου του Δήμου Κεφαλονιάς , που στηλιτεύθηκε από αρκετούς, καθώς επίσης, αρνητικά τοποθετήθηκαν ομιλητές και για την απουσία του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου.

Στο ένθετο Ταξιδιωτικό Τεύχος του Κυριακάτικου Ελεύθερου Τύπου (Ιούλιος 2015) με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός», υπήρξε εκτενέστατο αφιέρωμα για την Κεφαλονιά, που επιμελήθηκε με επιτυχία η διακεκριμένη Δημοσιογράφος κ.Ιωάννα Παραβάλου.
Τη φωτογραφική κάλυψη του αφιερώματος είχε η γνωστή Φωτογράφος κ.Μαριλένα Κατσίνη και με τη συνεργασία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου δόθηκε η δυνατότητα τουριστικής προβολής πληθώρας εναλλακτικών δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία στο Νησί μας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με εκπρόσωπο της Ionian Group Ferries, μας ανακοινώθηκε το εξής: "Με απόφαση του Προέδρου της Εταιρίας κ. Θεοδόση, ύστερα από την συνάντηση που είχε νωρίτερα, με τον Αν. ΥΕΝ κ. Δρίτσα, η Εταιρία , συνεχίζει τη προσπάθειά της, στην κατεύθυνση επαναδρομολόγησης πλοίου της, σ τη γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα.

Η Εταιρία ευελπιστεί, πως στο Σ.Α.Σ. της Παρασκευής, θα δωθεί αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή".
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Σελίδα 1 από 626