ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κρίση και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στρέφει ολοένα και περισσότερο κόσμο στην αναζήτηση εναλλακτικού εισοδήματος είτε πρόκειται για κατά κύριο επάγγελμα αγρότες είτε για ετεροεπαγγελματίες που προσπαθούν να βρουν άλλες πηγές εισοδήματος. Σ’ αυτό το πνεύμα πολλοί Κεφαλλονίτες και Θιακοί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια της κρίσης ενδιαφέρονται, ρωτούν και μαθαίνουν για νέες φυτεύσεις.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Ορισμός εκπροσώπων ΕΛΜΕ-ΚΙ»
Προς:
Δήμο Κεφαλονιάς
Δήμο Ιθάκης
«Απόπλου»
Κοιν.:
ΜΜΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ-ΚΙ ορίζει τους εξής αντιπροσώπους:
α) Για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κεφαλονιάς:
Τακτικό μέλος: Μαντζουράτος Δημήτρης
Αναπληρωματικό μέλος: Βάρσος Δημήτρης

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή της Σάμης, ένα έργο που αποτελούσε “πονοκέφαλο” για περίπου 10 χρόνια, η προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού κεντρικής θέρμανσης στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σάμης, η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε μέσα σε 20 ημέρες να το μελετήσει, να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις προυπολογισμού, να περάσει από Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο και σήμερα να αρχίσει να εκτελείται. Για τον λόγο αυτό και εκτελώντας εντολές του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, βρέθηκε στην Σάμη ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης προκειμένου να επιθεωρήσει την έναρξη των εργασιών.

Η «Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων» σας καλεί το Σάββατο, 22 Νοέμβρη, ώρα 18:30, στον χώρο του ΤΕΙ Αργοστολίου, στην αίθουσα Ευαγγελάτου, για να συζητήσουμε και να στείλουμε μήνυμα στο ΤΑΙΠΕΔ ότι η Πατρίδα μας:
- Δεν υποθηκεύει το μέλλον της
- Δεν χαρίζει τα αεροδρόμια
-Δεν διαπραγματεύεται το κλείσιμο των μικρότερων αεροδρομίων
-Δεν παζαρεύει τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις των εργαζομένων

Η Κοινή Πρωτοβουλία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κέρκυρα, 21 Νοεμβρίου 2014
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
Τηλ.: 26610-39606
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που συστάθηκε πρόσφατα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους σεισμούς στην περιοχή.
Κατά την συνεδρίαση έγινε αρχικά η τοποθέτηση των μελών της Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Π. Δρακουλόγκωνας, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας Παν. Φιλίππου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολιτών από την περιοχή της Παλλικής.

Εορτή της Παναγίας μας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ)της Πατρίδος μας. Συμβολικός ο εορτασμός των Ε.Δ με τη εορτή της Θεοτόκου,ηΥπέρμαχος Στρατηγός του στρατού μας.Πολλές οι μαρτυρίες της παρουσίας Της στις δύσκολες στιγμές των Ελλήνων αγωνιστών-ηρώων δίνοντας δύναμη και κουράγιο για την συνέχιση των αγώνων για την ελευθερία του Ελληνικού λαού.Ο σεβασμός στο Άγιο πρόσωπο της τεράστιος και επικαλούμαστε τις πρεσβείες της για κάθε τι καλύτερο για όλο τον κόσμο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις προσηλωμένες και πιστές στον όρκο τους ως ένα κομμάτι και αυτές της Ελληνικής κοινωνίας,αφού άλλως τε από κει προέρχονται,συνεχίζουν να είναι κοντά στον Έλληνα πολίτη όπου γιαυτόν αγωνίστηκαν και θα αγωνιστούν εάν απαιτηθεί κάτω από οιοδήποτε συνθήκες.Συνεπώς δεν είναι καθόλου παράξενο ότι σε διάφορες δημοσκοπήσεις χαίρουν της εκτιμήσεως του Έλληνα πολίτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ


1. Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Προγραμματική Σύμβαση της Π.Ι.Ν. με το Δήμο Κεφ/νίας για διενέργεια εργασιών με σκοπό την αντισεισμική θωράκιση σχολικών μονάδων – Αποκατάσταση ζημιών Β’ Νηπιαγωγείου Ληξουρίου λόγω σεισμού», με προϋπολογισμό 51.800,00 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο εντάσσεται στην κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ με προϋπολογισμό εργασιών 31.014,25 ευρώ και με συνολικό προϋπολογισμό 42.113,82 ευρώ (δαπάνη εργασιών, Γ.Ε και Ο.Ε , απρόβλεπτα και αναθεώρηση ).

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από τον α/περιφερειάρχη των ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης Π Δρακουλόγκονα ,τον εκτελεστικό γραμματέα της ΠΙΝ Π Ζησιμάτο ,τον έπαρχο Ιθάκης Σ Τσιντήλα και την δ/ντρια Τεχνικών υπηρεσιών των ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης επισκέφθηκε την Ιθάκη και πήρε μέρος στην συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου Ιθάκης.
Ο περιφερειάρχης στην ομιλία του ενημέρωσε για την κατάσταση που βρίσκονται τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ιθάκη και τους πολίτες της και στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 12:09

Ιστορίες κρίσης : -Οδική ασφάλεια-

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίουστις 6:00 μ.μ.

Κοργιαλενειος Βιβλιοθηκη
Gerasimou Germeni, Argostóli, Kefallinia, Greece
Ανοιχτή συνάντηση διαλόγου με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή.

Αργοστόλι 18 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία τελείωσαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Βαθμοφόρων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2014,στο Δημοτικό ΘΈΑΤΡΟ Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» , με τη συμμετοχή 130 Βαθμοφόρων της Περιφέρειας.
Η έναρξη του συνεδρίου έγινε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014,στις 18.30.

Σελίδα 1 από 457