ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάστρα, 22/12/2014
Ύστερα από συμβούλιο του δεκαπενταμελούς του Λυκείου Πάστρας, θα θέλαμε να δηλώσουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα των συμμαθητών μας και παράλληλα να ταχθούμε υπέρ της ψήφισης ποσόστωσης για τις φετινές Β και Γ τάξεις των Λυκείων μας, κάτι το οποίο κρίνεται απαραίτητο δεδομένου ότι κατά το σχολικό έτος 2013-2014 το σχολείο μας, όπως και όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Κεφαλονιάς, από τις 26 Ιανουαρίου και για τον επόμενο μήνα

Δελτίο Τύπου
Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου, « ΚΡΑΝΗ»
Αργοστόλι 22 Δεκεμβρίου 2014

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, ενημερώνει και συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά, για το πρόγραμμα «Κατάρτιση άνεργων ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ηλικίας έως 29 ετών με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», που θα πραγματοποιηθούν στο Αργοστόλι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• 208 ώρες θεωρητικής κατάρτισης στο ΚΕΚ Αργοστολίου
• πρακτική άσκηση 832 ωρών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα
• συνολικές αποδοχές για τις 1.040 αυτές ώρες 3.120 € ανά ωφελούμενο.

Είναι βέβαιο ότι πάντα οι Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, μέσα από τις άπειρες ευχές που ανταλλάσσουμε όλοι μας, σε όποιο σημείο της Γης και αν βρισκόμαστε, δημιουργούν τη μαγική ατμόσφαιρα της Αγάπης, Αλληλεγγύης και φροντίδας του ενός για τον άλλον.
Μέσα στο πνεύμα της Γέννησης του Χριστού χτυπά η καρδιά του ανθρωπισμού, της ευαισθησίας και του ενδιαφέροντος για κάθε άνθρωπο, μικρό ή μεγάλο, πλούσιο ή φτωχό.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Αυτή την περίοδο κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζουν νέα σαρωτικά μέτρα στην ασφάλιση και στο μισθό, νέα άγρια φοροληστεία. Κυριολεκτικά σχεδιάζουν έναν ακόμα οδοστρωτήρα σε ό, τι έχει απομείνει όρθιο.
Πρέπει να σημάνει συναγερμός. Ξεσηκωμός παντού.
Μπορούμε να ορθώσουμε τείχος λαϊκής αντίστασης στη νέα λαίλαπα! Από εμάς εξαρτάται.

Όταν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κεφαλονιάς Λυκούδης συστηματικά υβρίζει και συκοφαντεί το ΚΚΕ (το αποκάλεσε «κατιναριό») αποκαλύπτει το φόβο και τον πανικό, τόσο το δικό του όσο και της Δημοτικής Αρχής, μπροστά στην προοπτική που βάζουν στο λαό οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την προοπτική δηλαδή να οργανωθούν και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και να δώσουν την δική τους διέξοδο στα αδιέξοδα που συσσωρεύει η πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης αλλά και η διαχείριση της Δημοτικής Αρχής. Η χρυσαυγίτικη συμπεριφορά στελεχών της Δημοτικής Αρχής προεξάρχοντος του αντιδημάρχου Λυκούδη φανερώνει, εκτός των άλλων, πόσο ενοχλεί η αποκάλυψη και η δυναμική (και η μοναδική τελικά αντιπολίτευση) των εκλεγμένων του ΚΚΕ, στην πολιτική που διεκπεραιώνει αποκλειστικά τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων στο Δήμο Κεφαλονιάς.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία του Νομού να βγάλουν συμπεράσματα απ’ αφορμή τη στάση της συγκυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) για τους σεισμόπληκτους μαθητές, τις εργατικές – λαϊκές οικογένειές τους και τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων του Νομού.
Οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης διαμήνυσαν στους μαζικούς φορείς του Νομού, που έκαναν παράσταση στη Βουλή, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για σχολεία, υποδομές και αντισεισμική θωράκιση, ότι πρέπει να μάθουν να ζουν με τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και υπεράσπισαν τη συνολική πολιτική των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων (νέο σχολείο, τράπεζα θεμάτων). Η όποια διεκδίκηση, είπαν, πρέπει να κινείται στο πλαίσιο του «ρεαλισμού», δηλαδή χωρίς να αμφισβητεί τη γραμμή της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, χωρίς να αμφισβητούνται οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που διώχνουν τους μαθητές από το σχολείο και τους στέλνουν στην κατάρτιση και τη τζάμπα εργασία.

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα η βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε θέματα εισφορών σε γη, σε χρήμα και ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων. Σ’ αυτό το νομοσχέδιο κατατέθηκαν πάνω από 50 τροπολογίες.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ!
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!
Να προετοιμαστούμε για νέα απεργιακή μάχη!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού στον κλάδο. Κυβέρνηση και ΕΕ κατασπαράζουν όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Σε τέτοια ανάπτυξη και ανάκαμψη αναφέρονται. Οι αλλαγές που προετοιμάζουν θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους. Τα μέτρα αφορούν τους πάντες, δεν εξαιρούν κανέναν.

Σελίδα 1 από 481