ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο περιφερειάρχης Ι.Ν.

Θόδωρος Γαλιατσάτος την

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


θα επισκεφθεί την περιοχή

των Πρόννων και θα έχει συνάντηση με τους τοπικούς

φορείς και κατοίκους της περιοχής στο κοινοτικό κατάστημα

Πόρου στις 18:00 ,,ενώ νωρίτερα θα έχει επισκεφτεί τον Βασιλικό μυκηναικό τάφο, και το μοναστήρι της Ατρου!

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβάτων επισκέφτηκε το Γεράκι Λακωνίας για να ευχαριστήσει τους κατοίκους για την βοήθεια που μας έστειλαν στην διάρκεια των σεισμών!

Κεφαλλονίτες και Γερακίτες έγιναν μια αγκαλιά ……..

Στην διάρκεια των ημερών της μεγάλης αγωνίας που περνούσε το νησί μας με τους τελευταίους σεισμούς, το Kefalonia press λειτούργησε και σαν συντονιστής μεγάλου μέρους της ανθρωπιστικής βοήθειας που ήρθε στην Παλική.

Μέσα από το facebook και το εμαιλ επικοινώνησαν μαζί μας δεκάδες σύλλογοι , φορείς και πρόσωπα που ήθελαν να στείλουν βοήθεια ρωτώντας για τις ανάγκες μας και ζητώντας επαφή με τους αρμόδιους.

«ΦΙΛΟΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
ΦΙ.Κ.Ο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δύο τοπικές ειδησεογραφικές σελίδες, από την αρχή της προσπάθειας των ΦΙ.Κ.Ο., μας επιτίθενται με εμπάθεια, με εν γνώσει τους αναληθή δημοσιεύματα, χωρίς επιχειρήματα, παρά μόνο με ύβρεις και συκοφαντίες.
Προσπαθήσαμε, εξαντλώντας την υπομονή και ανεκτικότητά μας, με δημόσιες απαντήσεις μας, να σταματήσουμε την αήθη τακτική τους εναντίον μας, αποστέλλοντας μάλιστα στην υπεύθυνη της μίας εξ αυτών εξώδικο, όταν προέβη με δημοσιεύματά της σε «εργαστηριακό παράδειγμα» προσβολής της τιμής και της υπόληψής μας, αλλά μάταια.
Η «τυποποιημένη» απάντησή τους είναι πάντα, ότι τα «δημόσια πρόσωπα υποχρεούνται να ανέχονται κάθε είδος κριτικής». Ηθελημένα «αγνοούν» ότι, όταν η κριτική στα «δημόσια πρόσωπα» βασίζεται σκόπιμα σε ψεύδη και ύβρεις, είναι συκοφαντική και ηθικά και νομικά καταδικαστέα.

Πάλι τα ίδια.!!

Πριν δυο χρόνια ήταν μάστιγα η κλοπή των χάλκινων από τα κοιμητήρια της Κεφαλονιάς. Οργανωμένες ομάδες από την Πελοπόννησο ερχόνταν στο νησί μας και ρήμαζαν τα πάντα. Αν ενθυμείστε ακόμα και τη παλιά στρατιωτικη βάση στον Αίνο είχαν κάνει "πιάτο", είχαν πάρει όλα τα χάλκινα και σιδερένια αντικείμενα.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ανοίξαμε τα ζητήματα της σίτισης, της στέγασης, των ακριβών εισιτηρίων σε ΚΤΕΛ, πορθμεία και ακτοπλοϊκές γραμμές και απαιτήσαμε λύσεις από το Δήμο (Οικονομική Επιτροπή και Αντιδήμαρχο Αργοστολίου) και τη νέα Περιφερειακή Αρχή. Στην παράσταση συμμετείχαν μέλη του νεοεκλεγμένου ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και αρκετοί αναπληρωτές και νέοι εκπαιδευτικοί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς δεσμεύτηκε ότι το θέμα της σίτισης των περίπου 100 νέων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, μαζί με το αντίστοιχο τμήμα της πρωτοβάθμιας θα λυθεί άμεσα. Για την κάλυψη μέρους των στεγαστικών αναγκών στην υπό ανέγερση εστία του ΤΕΙ είπε ότι είναι πολύ μικρή η χωρητικότητα (περίπου 16 κλίνες συνολικά), ενώ για τη δέσμευση ξενοδοχείου είπε ότι τέτοια δαπάνη δεν έχει διαπιστώσει να προβλέπεται ούτε καν για τους άστεγους από τα κονδύλια κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι, 23-10-2014
Αρ. Δελτίου: 15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καλεί σε διαπραγμάτευση, τους ενδιαφερομένους, για την επιλογή αναδόχων σύμβασης για την ανάθεση μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης για το σχολικό έτος 2014-2015 και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι και 28.2.2015 ή την ολοκλήρωση του ετήσιου τακτικού διεθνή διαγωνισμού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 23 Οκτωβρίου 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
Τηλ.: 26610-39606
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κεφαλονιά για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα παρευρεθεί ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Συνελήφθησαν χθες Τετάρτη (22.10.2014),το απόγευμα στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής, δύο ημεδαποί 38 και 16 ετών, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από σχολικό συγκρότημα στην Κεφαλονιά.
Οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και όπως διαπιστώθηκε λίγη ώρα πριν είχαν επιχειρήσει να αφαιρέσουν μεταλλικά κιγκλιδώματα από το σχολικό συγκρότημα ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε ένα μεταλλικό καπάκι φρεατίου το οποίο αφαίρεσαν από το ίδιο σημείο.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ .Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας .

Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ
στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, στο Σύνταγμα, 12 μμ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ
Πάνω από 600 συνδικαλιστικές οργανώσεις, πάνω από 20 σωματεία στην δημόσια υγεία και πρόνοια έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη 2014! Μαχητικά αγωνιστικά, οργανώνουμε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στη δημόσια υγεία και πρόνοια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ταχ.Δ/νση : Διοικητήριο
Τ.Κ. :28100
Τηλ :2671360530
Fax :2671028462
Πληροφορίες : Παγουλάτου Αν.
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αργοστόλι, 21-10-2014
Α.Π: 10110/28092

ΠΡΟΣ: Πίνακα Αποδεκτών

 


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 αρχίζει την ογδόη πρωινή της 26ης και λήγει με την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ.

ΤΡΙΤΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Στις εκδηλώσεις εορτασμού θα παραστεί Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.
Ώρα 07.30πμ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών Αργοστολίου.
Ώρα 08.00πμ.: Έπαρση της Σημαίας
Ώρα 10.30πμ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα. Τον πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Γραικούση Ελένη δασκάλα του β΄ Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.

Σελίδα 1 από 437