ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την Παρασκευή, 10 Ιουλίου και στις 21:00 στον Ι.Ν. Αρχαγγέλων στο Αργοστόλι, θα τελεσθεί το 20ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου Φωκά.

Ο Ι.Ν. των Αρχαγγέλων ήταν η ενορία και η γειτονιά όπου μεγάλωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης μας. Τα δε τριάμισι τελευταία χρόνια συλλειτουργούσε με τον παπά Διονύση Μαρκέτο.

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2015 08:45

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΦΙ.Κ.Ο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΦΙ.Κ.Ο.

Οι ΦΙ.Κ.Ο. στο τετράπτυχο που εξέδοσαν για τις δημοτικές εκλογές, ανέφεραν:
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Ο Συνδυασμός μας Φίλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας «ΦΙ.Κ.Ο.» :
……………………………………………………………………………………………………………….
Δηλώνει πλήρως αντίθετος με το Καλλικρατικό εξάμβλωμα του ενός Δήμου Κεφαλλονιάς που μας επιβλήθηκε και έφερε την τέλεια παρακμή και τον υποβιβασμό του επιπέδου ζωής μας .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ


Αργοστόλι, 04-07-2015
Αρ. Δελτίου: 75


«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ»

Από τις Π. Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης διευκρινίζεται ότι, η μετάδοση των αποτελεσμάτων του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, θα γίνει από τις υπηρεσίες της, όπως ακριβώς γίνονταν μέχρι σήμερα σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Καμία απολύτως σχετική εγκύκλιος, που να διαφοροποιεί την διαδικασία αυτή, δεν έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, στις υπηρεσίες των Π. Ε. Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής της Π.Ι.Ν. κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος, πραγματοποίησαν συνάντηση με φορείς και επιχειρηματίες του νησιού για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν :

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 12:40

ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΟΧΙ

Τρια πραγματα που χαρακτηριζουν τον Ελληνικο λαό και δεν μπορουν να μπουν κατω από ελεγχο των δανειστων, είναι η αναγκη για δημοκρατια ,η αξιοπρέπεια και ο πατριωτισμος .

Η διαιωνιση της χρεωκρατιας με την μετατροπη της χώρας μας σε αθλιο προτεκτορατο , που δεν έχει σκοπο να ανορθωσει την χωρα, αλλά να τιμωρησει τον λαό για την επιλογή της κυβερνησης του ,γινεται σαφεστατο στην τελευταια προταση των δανειστων. Το δημοψηφισμα , αναγκαζει τους ντοπιους εντολοδοχους των τραπεζιτων της μεταπολιτευτικης περιοδου, να εμφανιστουν στο προσκηνιο και να υπερασπιστουν τις επιλογες των αφεντικων τους, ταυτιζομενοι απολυτα με την απαραδεκτη από κάθε αποψη προταση των τοκογλυφων.

Δελτίο Τύπου Αργοστόλι 4.7.2015

Φέτος, η Διεθνής Ημέρα Συνεταιρισμών, η οποία εορτάζεται στις 4 Ιουλίου, μας τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες βιωσιμότητας για την διαβίωση των ανθρώπων.
Γενικά η βιωσιμότητα ως έννοια, είναι η ικανότητα για υποστήριξη, διατήρηση ή ανθεκτικότητα της ανάπτυξης. Από την δεκαετία του 1980, η έννοια της βιωσιμότητας έχει εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνει και τις έννοιες της περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής διάστασης οι οποίες είναι από τις θεμελιώδεις αξίες του Συνεταιριστικού κινήματος.

Κλιμάκιο φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλή τον καθηγητή του τμήματος κο Στέφανο Δρίτσο επισκέφτηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο την σεισμόπληκτη Παλλική αλλά και άλλες περιοχές που είχαν κτήρια με ζημιές από τους περσινούς σεισμούς.

Δελτίο Τύπου

Με απόφασή του ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης:
1. Αναστέλει την εφαρμογή όλων των δυσμενών διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου
2. Αναστέλει την έκδοση νέων δυσμενών διοικητικών πράξεων
3. Αποφασίζει την εφαρμογή των ανωτέρω καταρχήν για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών.

Από το Γραφείο Τύπου

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 13:25

«ΠΡΙΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ»

Υπάρχουν ορισμένα κείμενα που η διαχρονικότητά τους δεν είναι μόνο εντυπωσιακή αλλά αποτυπώνει, παράλληλα, το γεγονός ότι οι ζωές μας είναι σύμφυτες με συγκεκριμένα προβλήματα που μας διέπουν, αφενός λόγω της ιστορίας μας και αφετέρου λόγω των επιλογών μας. Η σύγκρουση των κατάλοιπων της τουρκοκρατίας αλλά και του θεοκρατικού κράτους του Βυζαντίου απ’ τη μια μεριά, με την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την ανάπτυξη της άμεσης Δημοκρατίας που πέτυχαν οι αρχαίοι Έλληνες απ’ την άλλη, είναι μία σύγκρουση καθημερινή και ανελέητη μέσα στις ενδόμυχες σκέψεις των Ελλήνων του σήμερα. Αυτή η σύγκρουση αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στις τοποθετήσεις που γίνονται περί του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά επίπεδα.

Δελτίο Τύπου

Η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλλονιάς ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν για την πρόσληψή τους στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ είναι τα εξής:

Σελίδα 1 από 611