ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 9μηνου 2014. Από αυτά προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία :
Η μείωση του προϋπολογισμού κατά 23% που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή με εντολή του οικονομικού παρατηρητηρίου του υπουργείου εσωτερικών, είχε σαν συνέπεια την περαιτέρω μείωση υπηρεσιών και έργων προς τον λαό της Κεφαλονιάς. Σήμερα τα αποτελέσματα του 9μηνου[που είναι το 75% του έτους] δείχνουν και νέα περικοπή δαπανών για έργα και υπηρεσίες, ενδεικτικά:
1.Στις ΔΑΠΑΝΕΣ:
• Αμοιβές και έξοδα προσωπικού είναι στο 65,5%, μειωμένες κατά 9,5%.
• Παροχές τρίτων είναι στο52,27%, μειωμένες κατά 22,73%.
• Προμήθεια αναλωσίμων είναι στο 35,46%, μειωμένες κατά 39,54%.
• Έργα, είναι στο 13,04%, μειωμένες κατά 61,96 %.
• Μελέτες κ.λ.π. είναι στο 5,63%, μειωμένες κατά 69,37%.
• Πληρωμές παλαιότερων ετών είναι στο 59,81% μειωμένες κατά 15,19%.
Συνολικά οι ΔΑΠΑΝΕΣ είναι μειωμένες στο 9μηνο κατά 27,95% δηλαδή κατά 14.770.910,22 εκ. ευρώ σε σύγκριση με τα προϋπολογισθέντα του 2014.

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης είχε την εξαιρετικά μεγάλη τιμή να υποδεχθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον διακεκριμένο Λειτουργό της Ελληνικής Δικαιοσύνης, κ.Ιωάννη Τέντε.
Σε μία σεμνή Τελετή, που τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ.Παναγιώτης Κανελόπουλος, ο Α/Δήμαρχος κ.Διονύσης Λυκούδης, ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθ.Ναπολέων Μαραβέγιας και ο Α/Πρόεδρος της Δ.Ε. κ.Γιάννης Πολίτης , ο Δήμαρχος κ.Παρίσης τίμησε συμβολικά τον κ.Τέντε με την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς για την πολύτιμη προσφορά του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και για το Αξίωμα του Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς, στα πλαίσια της θεσμοθετημένης Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας, έχει ήδη από τριετίας αναπτύξει εποικοδομητική συνεργασία με την περιοχή του Rhein Neckar Kreis.
Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας έχουν ήδη φανεί με τη μετάβαση Πολιτιστικού Συγκροτήματος της Κεφαλονιάς στη Γερμανία, ως επίσημη συμμετοχή σε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, δημιουργώντας άριστες εντυπώσεις, με Συσκέψεις Εργασίας στο Νησί και το εξωτερικό με παράγοντες της Εκπαίδευσης, του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Εμπορίου και των Επιχειρήσεων.
Η νέα σημαντική δυνατότητα που παρουσιάζεται στο Δήμο της Κεφαλονιάς είναι η Πρόσκληση για δωρεάν Συμμετοχή από τη Γερμανία στη διεθνή Έκθεση “Maimark” στο Mannheim από την 25η Απριλίου έως την 5η Μαΐου 2015.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 10:59

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΚΑΠ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ  
Απερχόμενου Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ «Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας» Δήμου Κεφαλλονιάς.

Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που αποδεχόμενοι την τιμητική πρόταση του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση οριστήκαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του μοναδικού κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου μας του Ο.Κ.Α.Π.
Στον Οργανισμό αυτό σύμφωνα με όσα όριζε ο «Καλλικράτης» συγχωνεύθηκαν δεκατέσσερα πρώην Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των πρώην Δήμων του Νησιού μας.
Η προσπάθεια εξαρχής φάνταζε πάρα πολύ δύσκολη δεδομένων των πολλών διαφορετικών αντικειμένων και της φύσης όλων αυτών των προηγούμενων Ν.Π. αλλά και της έλλειψης προσωπικού και οικονομικών πόρων που αυτά αντιμετώπιζαν.
Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα των θέσεων που οριστήκαμε από τη δημοτική αρχή.
Συγκεκριμένα η δράση του Οργανισμού μας επικεντρώθηκε στους παρακάτω τομείς :

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 10:53

Δραστηριότητες της ΕΛΜΕ-ΚΙ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας
Σήμερα 1.30 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγείλει την κυβερνητική επιλογή να χρησιμοποιήσει το ΕΣΠΑ προκειμένου να ελαστικοποιήσει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων. Λόγω «χρήσης του ΕΣΠΑ» πιέζονται ή αναγκάζονται συνάδελφοι να μετακινηθούν τώρα σε νέα σχολεία, μακριά από την οργανική τους θέση, σε βάρος των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επιπλέον, επιδιώκεται να καλλιεργηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός μεταξύ των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ και των υπόλοιπων. Το ζήτημα αυτό φαίνεται να ανοίγει πανελλαδικά και τοπικά, καταρχήν με τις ειδικότητες που έχουν μεταταχθεί (ή σε άλλες περιοχές διατεθεί) από τη Β΄βάθμια στην Α΄βάθμια και ιδίως στα δημοτικά σχολεία ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος. Είναι φανερό ότι αυτό εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική ΕΕ – κεφαλαίου και αποτελεί πιλότο για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ για να ενημερωθεί και για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με την όποια υλοποίηση τοπικά θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης και εν συνεχεία στα γραφεία της Διεύθυνσης Β΄βάθμιας. Επιπλέον στον Προϊστάμενο Β΄βάθμιας θα τεθούν προβλήματα συναδέλφων αναπληρωτών για τα οποία ήδη έχουμε τοποθετηθεί αναλυτικά. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 1.30 το μεσημέρι από τα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 10:32

Διεθνείς Δράσεις Δημοτικής Αρχής

Στα πλαίσια της στοχευμένης τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς σε διεθνείς Εκθέσεις, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού θα συμμετάσχει με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις κάτωθι διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού.
1. Swiss International Holiday Exhibition, στο Lugano της Ελβετίας, συμμετοχή με Επίσημη Τιμητική Πρόσκληση και
2. World Travel Market, στο Λονδίνο.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς ενημερώνει τους δημότες ότι βάσει του Ν. 4257/14 άρθρο 51, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 του Ν. 4304/14 (ΦΕΚ 234 Α`/23.10.2014), έχουν τη δυνατότητα με αίτησή τους και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014, να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους προς το Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα.

Γιορτάστηκε στη Σάμη και στα Μακρυώτικα Πυλάρου  με δοξολογία και παρέλαση η 28η Οκτωβρίου. Αρκετοί κάτοικοι των δύο περιοχών παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις, παρά τον "μουντό" καιρό. Στη Σάμη τον Δήμο Κεφαλονιάς εκπροσώπησε ο Αν/ρχος Αργοστολίου και  Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης και στα Μακρυώτικα, ο Αν/ρχος Πυλαραίων κ. Γεράσιμος Αλυσανδράτος. Στις δύο παρελάσεις έλαβαν μέρος τα σχολεία των δύο Δημοτικών Διαμερισμάτων και παιάνισε η Φιλαρμονική Σάμης "Θέμος Αμούργης".

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στη Σάμη μπορείτε να δείτε ΕΔΩ  και από τα Μακρυώτικα ΕΔΩ.

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 07:38

Καλώς τονε κι ας άργησε

Υπάρχει κάποιος, που μου κάνει την «τιμή» να ασχολείται συνεχώς μαζί μου και να με προκαλεί σε δημόσιες συζητήσεις, παρότι εκφράζει (όπως και άλλοι) την δυσφορία του για το διαδικτυακό «λαλίστατο» του χαρακτήρα μου. Συνήθως κρύβεται, όχι και πολύ έντεχνα, πίσω από τους υπεύθυνους ιστοσελίδων ή ανώνυμα μπλογκ.
Σήμερα όμως, με ιδιαίτερη καθυστέρηση, προφανώς λόγω έλλειψης χρόνου, προέβη σε εναντίον μου δημοσίευμα με την υπογραφή «Ιωσήφ Μομφεράτος».
Ο εκνευρισμός του, πέραν από την βεβήλωση του ονόματος του αρχηγού του Ριζοσπαστικού αγώνα, τον οδήγησε και σε άλλο σφάλμα: Παραμερίζει την υπεύθυνη όσων γράφονται στο συγκεκριμένο site, αφού η ίδια, λίγη ώρα πριν, είχε επώνυμα δημοσιεύσει εντελώς αντίθετης «χροιάς» κείμενο.

Η αναίρεση, που εκδικάζεται στο ΣτΕ τις 4 Δεκεμβρίου, έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.
Η παράταξη «Φίλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας», που κατέβασε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Κεφαλονιάς μόνο 40 υποψήφιους, κατάφερε όχι μόνο να μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και να εκλεγεί δεύτερη δύναμη στην πόλη του Ληξουρίου.

Εκεί όμως, «επενέβη» ο νόμος του Καλλικράτη και της στέρησε την έδρα που της έδωσαν οι ψηφοφόροι στην Δημοτική Κοινότητα της πόλης.

Σελίδα 1 από 440