ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέρασαν έξι μήνες μετά τους φοβερούς σεισμούς του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2014 που ρημάχτηκε κυριολεκτικά η περιοχή του Ληξουρίου και της ευρύτερης περιοχής, της παλαιάς επαρχίας Πάλης. Το βάρος των ζημιών υπέστησαν τα Δημόσια κτήρια, αρκετές οικίες, οι οποίες κρίνονται κατεδαφιστέες, τα Κοιμητήρια που έχουν ολοσχερή καταστροφή και οι ιστορικές εκκλησίες, γύρω στις είκοσι, που τις χτύπησαν οι σεισμού ανεπανόρθωτα.

Είναι ένας αληθινός παράδεισος για τους φυσιολάτρεις, αφού εδώ θα δείτε από κοντά τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα, δελφίνια και φώκιες Μονάχους-Μονάχους. Θα βουτήξετε σε νερά που θα σας παγώσουν τη μνήμη, χαράσσοντας τις μνήμες από τις διακοπές σας για μια αωνιότητα, στη καρδιά σας.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 12:55

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Επειδή διαφαίνεται παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ Κεφαλονιάς περί του αντιθέτου από προηγούμενη επίσκεψη μας, ότι επιχειρεί διακοπές ρεύματος και στο Νησί μας :

Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλληνίας ευχαριστεί θερμά για την προβολή του νησιού μας μέσω της εκπομπής του ALPHA TV "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΝΤΟΥ", των παρουσιαστών κ. Κατερίνας Καινούριου και κ. Παύλου Σταματόπουλου :

-το δημοσιογράφο του ALPHA TV κ. Ευτύχη Γρυφάκη

Δελτίο Τύπου Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ
ΚΡΙΤΟΝΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
30/7-12/8

Το Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ μέτα απο 8 χρόνια παρουσίας φέτος επιλέγει να επισκευθεί την Κριτονού Κεφαλονιάς. Μια επιλογή όχι τυχαία, αλλα συνειδητά επιλέγουμε να πάμε στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και σε ένα Camping που τις πληγές του δεν επέλεξε να επουλώσει κάποιο ΕΣΠΑ η success story της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

-Πολιτισμού και Αθλητισμού

23/07/2014


Μετά τους πρόσφατους καταστρεπτικούς σεισμούς στο νησί μας και μετά την καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγινε υποστύλωση μόνο τριών κτιρίων (Μουσείο Αργοστολίου, Αγία Μαρίνα Σουλλάρων και Παναγία των Ρόγγων Μονοπωλάτων) ενώ οι Ιερές Μονές, οι Ιεροί Ναοί, τα κοιμητήρια, τα μουσεία και η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη έχουν εγκαταλειφθεί. Επειδή η σεισμική δραστηριότητα στο νομό μας έχει στερήσει τη σύνδεσή μας με το παρελθόν και τη λαϊκή πολιτιστική μας κληρονομιά, είναι επιτακτική η ανάγκη διάσωσης αυτών που μας έχουν απομείνει. Θα πρέπει να φυλαχθούν τα κινητά κειμήλια, να υποστηλωθούν τα κτίρια και να προστατευθούν από τις καιρικές συνθήκες, ώστε να προχωρήσει η σταδιακή αποκατάστασή τους.

ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιπροσωπεία της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ και των εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση θα συναντηθεί με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Γηροκομείου Αργοστολίου, προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα στη λειτουργία του. Η συνάντηση θα γίνει
την Παρασκευή 25 Ιούλη
και ώρα 2.30 το μεσημέρι
στον Άγιο Ανδρέα.
Αργοστόλι 22/07/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Κεφαλληνιακής αντιπροσωπίας στις λαμπρές εορτές που τελέσθηκαν στον Άγιο Σέργιο στη Μόσχα, για τα επτακόσια χρόνια από τη γέννηση του, παρουσία του Πατριάρχου Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σελίδα 1 από 387