ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Παναγιώτη Βάλσαμου του Κωνσταντίνου, ανέργου, κατοίκου Κουλουράτων Σάμης Κεφαλληνίας.

ΠΡΟΣ
1) Αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας
2) Αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά
3) Αξιότιμη Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη
4) Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
5) Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας
6) Δήμο Κεφαλλονιάς
7) Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας και Αγροφυλακή Κεφαλληνίας
8) Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας
9) Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας
10) ΜΜΕ
----------------------
Αξιότιμοι κύριοι, είμαι μόνιμος κάτοικος Κουλουράτων Σάμης Κεφαλληνίας και με την παρούσα επιθυμώ να σας καταγγείλω συγκεκριμένη χρόνια, παράνομη αλλά και συγχρόνως επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης.
Ειδικότερα στην ως άνω περιοχή και πέριξ των οικισμών που συγκροτούν το τοπικό διαμέρισμα Γριζάτων, τον οικισμό Καραβομύλου, Πουλάτων, Χαλιωτάτων, αλλά και την πόλη της Σάμης, υπάρχουν δεκάδες αγροτικοί δρόμοι, αγροτικά μονοπάτια και καταγεγραμμένες πεζοπορικές διαδρομές.
Όλα τα ανωτέρω, προφανέστατα, υφίστανται προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, της εξυπηρέτησης της αγροτικής οικονομίας, της αναψυχής των κατοίκων και των επισκεπτών και σίγουρα της πρόσβασης σε σημεία που είναι πιθανό να εκδηλωθεί πυρκαγιά με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου που έγινε το Σάββατο 20-09-2014, αποφασίστηκε η συμμετοχή του στην σύσκεψη φορέων που καλεί το Εργατικό κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης την Δευτέρα 22-09-2014 τις 7:30μμ, που έχει στόχο την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα της ανεργίας, της κοινωνικής ασφάλισης, του λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών σχέσεων. Τους μικρούς επαγγελματίες μας ισοπεδώνουν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα και τονίζουμε, ότι είναι αναγκαία η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή τους, ιδιαίτερα σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέο γύρο επίθεσης από πλευράς Ε.Ε., κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
«ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ»
Συνάδελφε, συναδέλφισσα, μαθητή, μαθήτρια.
Έχεις δει εικόνες παιδιών που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού τους ψάχνουν στα ερείπια να βρουν το βιβλίο τους. Εμείς τι να πούμε;
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014 08:14

Καραβόμυλος: Το Γεφύρι στην Πλάκα ( video )

Πέτρινο γεφύρι που βρίσκεται στη περιοχή της Πλάκας του χωριού Καραβόμυλος. Το συναντάμε στη διαδρομή προς τα παλιά Βλαχάτα. Γεφυρώνει ρέμα που χύνεται στη παραλία του Καραβόμυλου.

Αρ. πρ. 2650/17-9-2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Οι κοινωνίες των ως άνω περιοχών έχουν δεχθεί ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα από τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ιθάκης και Κεφαλονιάς με τη Πάτρα. Ιδίως, δε, μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου πέρσι.

Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή, από τη δεκαετία του 1960, είναι η μόνη που συνδέει την Ιθάκη και τη βόρεια Κεφαλονιά με την Πάτρα. Οι υπόλοιπες γραμμές, που λειτουργούν μέσω Κυλλήνης ή Αστακού, δεν συνδέουν απευθείας τα δύο νησιά με την Πάτρα, που είναι και το καίριο ζητούμενο των τοπικών κοινωνιών, καθώς, επηρεάζει σε όλα τα επίπεδα τη ζωή των νησιωτών κατοίκων (οικονομικές σχέσεις, τροφοδοσία νησιών, φοιτητές που σπουδάζουν στην Πάτρα, πρόσβαση στα Νοσοκομεία της Πάτρας κ.λπ.), που πλήττονται βάναυσα από τη μη λειτουργία της γραμμής, ιδίως το χειμώνα.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την κοινή επίσκεψη του Αντιδημάρχου Αργοστολίου & Σάμης κ. Διονύσιου Λυκούδη και του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα στη Σάμη.
Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι δεν προσκληθήκαμε ούτε ως δημοτική παράταξη ούτε ως εκλεγμένοι σύμβουλοι της περιοχής και καταθέτουμε την άποψή μας προς ενημέρωση των συμπολιτών μας:

Το Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, συνεδριάζει το Σάββατο 20-09-2014 και ώρα 3:00 μ.μ. στο γραφείο του που βρίσκεται στο όροφο του ΞΕΝΙΑ, με θέμα: Την συμμετοχή μας και το πλαίσιο αιτημάτων, στην σύσκεψη των σωματίων, επιτροπών αγώνα, φορέων αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, ΟΓΕ, νεολαίας, πρωτοπόρων εργαζομένων, που καλεί το Εργατικό κέντρο την Δευτέρα 22-09-2014 και ώρα 7:30μμ, για να οργανώσουμε από κοινού την πάλη μας, πάνω στα προβλήματα της ανεργίας, της κοινωνικής ασφάλισης, του λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών σχέσεων.


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Μαρκάτος Μιχάλης                           Λουκάκης Σπύρος

Τη Σάμη επισκέφτηκε προχτές ο νέος Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης. ( Να σημειώσουμε πως δεν είχαμε ενημερωθεί για να καλύψουμε  την επίσκεψη αυτή... ) Διαβάζουμε ότι ανάμεσα στα πολλά που είπε αναφέρθηκε και στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ιθάκης - Σάμης - Πάτρας ) και είπε τα παρακάτω...  

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μετά τους ισχυρότατους σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου (μεγέθους 6.1) και της 3ης Φεβρουαρίου (μεγέθους 5.8), που έπληξαν φέτος με σφοδρότητα τη Κεντρική και Δυτική Κεφαλονιά, οργανώνει ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ και ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ στις εγκαταστάσεις του στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς (Λεωφ. Αντ. Τρίτση) την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Στο Εργαστήριο θα γίνει μια οργανωμένη ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων διεθνούς κύρους επιστημόνων, Σεισμολόγων, Γεω-εδαφοεπιστημόνων και Δομοστατικών Μηχανικών, με στόχο την εξεύρεση και διατύπωση προβλημάτων και αδυναμιών, όπως και συναφών προτάσεων για την επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλών κατασκευών έναντι σεισμού. Και υπό τον όρο κατασκευές, νοούνται όχι μόνο ο φέρων οργανισμός των κτιρίων, αλλά και τα μη φέροντα στοιχεία αυτών, το περιεχόμενό τους, οι πάσης φύσεως γεωκατασκευές, τοίχοι αντιστήριξης, η ευστάθεια πρανών κ.τ.τ.

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 06:54

Συνάντηση της Βουλευτή με τον Υ.ΠΑΙ.Θ

Εκ νέου συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Ανδρέα Λοβέρδο, χτες η βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, προκειμένου να συζητηθούν μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων των πολιτών που είναι στην αρμοδιότητά του. Η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση είχε γίνει στις 29.7.2014.
Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε η διεύρυνση της δυνατότητας μετεγγραφής φοιτητών ακόμα και στο δεύτερο έτος αλλά και για φοιτητές που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές του λόγω της αυξανόμενης φτώχειας των οικογενειών τους αλλά και λόγω των ιδιαιτεροτήτων των νησιωτικών περιοχών.

Σελίδα 1 από 419