ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

1.What are the challenges and prospects of tourism development In your region?
Η Κεφαλονιά είναι σταθερά ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός με πολλές σημαντικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού να αναπτύσσονται οργανωμένα στο Νησί, γεγονός που προσφέρει ενδιαφέροντα και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.


Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία χθες, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Μαΐου, τα δύο θέματα που αφορούσαν στην παραχώρηση των προτεινόμενων χώρων απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας με δημοπρασία, καθώς και στον καθορισμό ανταλλάγματος των δημοπρατούμενων τμημάτων αιγιαλών – παραλιών Δήμου Κεφαλονιάς.

Διοικητικό Συμβούλιο Φοιτητών Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε άρθρο γνώμης (ρεπορτάζ;) το οποίο δημοσιεύτηκε σε ενημερωτικό site της Κεφαλονιάς.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στους φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας αλλά και στο Τμήμα εν γένει με αφορμή την -κατά τον υπογράφοντα- περιορισμένη προσέλευσή τους στην ομιλία του κ. Παύλου Παπαδάτου.

Μετά απο έξη σχεδόν χρόνια λειτουργίας του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιας είναι πλέον απολύτως βέβαιο οτι η αλλαγη αυτη στην Κεφαλλονια απέτυχε πλήρως.
Η δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η πληρης εγκατάλειψη της καθημερινότητας του πολίτη, η αδυναμία άμεσης προσβασιμότητος στην Διοίκηση του Δήμου, και ελεγχου απο την τοπική κοινωνία, έχουν δημιουργήσει μια ζοφερή κατάσταση στη ζωή όλων των Κεφαλλήνων.
Οι διαμαρτυρίες και οι εντάσεις από μεμονομένους πολίτες, απο τις τοπικές κοινότητες, αλλα και επαγγελματικές ενώσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την αναγνώριση της προϋπηρεσίας και των επιπλέον επιστημονικών προσόντων των εκπαιδευτικών που μονιμοποιούνται ή προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι την περίοδο από 1/1/2016 ως 31/12/2017. Οι νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές με προκλητικό τρόπο θα δουν νέα κλοπή στην τσέπη τους, θα γίνουν ξανά θύματα της μείωσης του «κόστους εργασίας» προς χάρη της ανάπτυξης. Η νέα πρόκληση κεφαλαίου – κυβερνήσεων ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για όλους και πρέπει να απαντηθεί.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ τη συζήτηση σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής και ενημέρωση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (περίοδος 2015-2019), που παρουσιάστηκε στην Ειδική Επιτροπή Περιφερειών στη Βουλή χτες το μεσημέρι (25/5/2016).

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Κεφαλονιά για να τιμήσουμε την Επέτειο από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα στις 21.05.1864.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς, εκπροσωπούμενος από τον Α/Δήμαρχο κ.Ευάγγελο Κεκάτο, συμμετείχε επιτυχώς στις εργασίες του 1ου Forum για τη Στρατηγική της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου, στο Dubrovnik της Κροατίας.
Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Εκδήλωση οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κροατική Προεδρία και την επίσημη έναρξή της κήρυξε η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική κ.Corina Cretu.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι 25/ 05 /2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Την Παρασκευή καθαρίζουμε τον Κούταβο!
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, στις 27/05/2016, από 9:00π.μ. πρόκειται να πραγματοποιήσουμε εργασίες καθαριότητας στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου από την γέφυρα DEBOSET έως το Super Market My Market.

Σελίδα 1 από 404

 

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την online εμπειρία των χρηστών της. Με την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με την πολιτική cookies.