ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ &
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Κεφαλλονιάς ευχαριστεί θερμά την επιχείρηση Αντύπα Μ.&Σια Ο.Ε (XL STORE) για την επαρκή δωρεά ρουχισμού προς την υπηρεσία μας, προκειμένου να διατεθεί σε ίδρυμα παιδικής προστασίας του νησιού μας και σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη.

O Αντιδήμαρχος
Ε.ΚΕΚΑΤΟΣ

Το ΜΕΤΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σ' όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, στην Πανεργατική Γενική Απεργία.
H Πανεργατική Γενική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, έχει ως στόχο να βάλει φρένο στην ψήφιση του νέου μνημονίου και να γίνει η αφετηρία της ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης της κοινωνικής καταστροφής.
Με αυτή την απεργία θέλουμε να σταματήσουμε:
- την ολοκληρωτική καταστροφή των εργασιακών σχέσεων αλλά και των τελευταίων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
6η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 26-11-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


. Σήμερα ημέρα Τετάρτη 26-11-2014 συναντήθηκαν στο γραφείο του Διοικητή του Γ.Ν. Κεφαλονιάς, ο κ Παν. Ζαφειρόπουλος , Διοικητής, ο κ. Διον. Μαρκάτος Υποδιοικητής του Γ.Ν. Ληξουρίου ΄΄Μαντζαβινάτειο΄΄, με τους εκπροσώπους της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών κ. κ. Γ. Γερουλάνο Γιατρό και Ν. Γιαννόπουλος Δημοσιογράφο. Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα με βασικό άξονα τα προβλήματα που αφορούν τα δύο Νοσοκομεία και κύρια τον τρόπο και προγραμματισμό της βοήθειας από την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα προς επίλυση τους αφού ήταν προφανής η αμέριστη έκφραση επιθυμίας για την συνδρομή τους. Απο την πλευρά μας τους ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία και την στήριξη τους.


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΠΑΝ.ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 26/11/14

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική-Παλλαϊκή ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27/11/14 και στη συγκέντρωση – πορεία στις 10:30 π.μ. στο Ε.Κ.Κ.Ι. διαμαρτυρόμενο για την τραγική κατάσταση που έχει φτάσει η υγεία στο Νομό μας και πανελλαδικά. Θεωρεί ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά -οικονομικά συμφέροντα ξεπουλιέται η μία μετά την άλλη υπηρεσία του νοσοκομείου αναγκάζοντας τους ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη με το 5ευρω εισιτήριο και τις αυξημένες συμμετοχές στις εξετάσεις και τα νοσήλια.

Αργοστόλι 26/11/2014

Στις 27 Νοέμβρη, όλες και όλοι στους δρόμους για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα. Συμμετέχουμε στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους, αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει! . Καλείστε όλοι και όλες στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου στις 10:00πμ.

Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες!
• Η νεολαία που της κλέβουν το μέλλον, θα είναι εκεί.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 11:15

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ (video)

Oι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς παρουσιάζουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και καλούν τους φορείς να συμμετέχουν στη δημιουργία επιτροπής αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της υγείας από τη συγκυβέρνηση των μνημονίων ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ
http://kefaloniaupdate.blogspot.gr/2014/11/blog-post_1.html

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
____________________________________


ΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 10 : 30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

- Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ζήτημα τιμής.
- Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.

Σε χτεσινή μας ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας, δημοσιεύσαμε άρθρο του Αρχαιολόγου κ. Κωνσταντίνου Κουτσαδέλη ( μπορείτε να τη διαβάσετε στο παρακάτω σύνδεσμο: http://vlahatasamis.gr/vlahata-samis-eidiseis/kefalonitika-nea/item/10538-sami-kefalonias-kentriki-plateia-mia-diaforetiki-kai-emperistatomeni-apopsi ), σχετικά με την επιχειρούμενη από το Δήμο Κεφαλονιάς -ανάπλαση- της κεντρικής πλατείας της Σάμης. Η φίλη Νίκη Τζανετάτου, σε συνέχεια αυτού του άρθρου, στη σελίδα της στο facebook, καταθέτει την άποψή της για τη πλατεία αλλά και για τη περιοχή μας γενικότερα.

Την ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε ν' ανοίξει επιτέλους ένας ειλικρινής διάλογος, για το "τι μέλει γενέσθαι" στη Σάμη και στην ευρύτερη περιοχή .

Τ.Κ.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 08:23

ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 26/11/2014

 

Αναφορικά με ανώνυμα δημοσιεύματα, «κραυγές» και «ψιθύρους» σχετικά με το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Φισκάρδου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αυτή η οποία σχεδίασε, μελέτησε, ενέταξε, δημοπράτησε και πλέον βρίσκεται στην φάση της συμβασιοποίησης για το μεγάλο έργο πνοής του Βιολογικού Καθαρισμού Φισκάρδου.

Από 20 έως 21 Νοεμβρίου 2014, στην «Τεχνόπολη», Αθήνα, αναπτύχθηκε το εξαιρετικά ενδιαφέρον Συνέδριο “Forum Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
Στις εργασίες της Συνεδριακής Εκδήλωσης συμμετείχε μετά από πρόσκληση ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση.
Στρογγυλές Τράπεζες με θεματικές συζητήσεις, Εργαστήρια, Εκθέσεις και Συναντήσεις γνωριμίας και δικτύωσης πλαισίωσαν τις ενότητες με θέματα όπως :

Σελίδα 1 από 460