ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 17:24

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς υποδέχεται και φέτος την Αποκριά, το λαϊκό αυθεντικό έθιμο της Ελληνικής μας παράδοσης.
Αποκριές, είναι οι τρεις βδομάδες πριν την Καθαρά Δευτέρα που κατά το έθιμο αρχίζει η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και δράσεις είναι εμπνευσμένες από την παράδοση, την ιστορία και την ένταση της σύγχρονης ζωής με γιορτινό γνώρισμα τις μεταμφιέσεις, χορό, κέφι μασκαράδες και…καντρίλιες, έθιμα που μεταφέρονται αυτούσια από γενιά σε γενιά.
Λίγο πριν η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. αναρτήσει το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλη την Κεφαλονιά, ας προετοιμαστούμε για τους κύριους καρναβαλικούς σταθμούς:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αργοστόλι 27 /1/ 2015
Αριθμ. Πρωτοκ.: 328
Ταχ. Δ/νση : Λεωφ. Βεργωτή 131
Αργοστόλι
Ταχ. Κώδικας : 281 00
Πληροφορίες : Ανθή Αρβανιτάκη
Τηλέφωνο : 2671022425
E – Mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Προς: 1. Καθηγητή κο Φρίξο Ιωαννίδη
Fax : 26710-25994 Πρόεδρο Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
στο Δουβλίνο
2. Δρ. Κωνσταντίνο Δρακάκη
Πρόεδρο Ελληνικής Κοινότητας Ιρλανδίας
3. Πάτερ Νικόλαο Θεοφιλάτο
Δαμουλιανάτα Παλικής
ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι Πρόεδροι,
Σεβαστέ πάτερ Νικόλαε,

Ο Πρόεδρος και τα μέλη το Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Παιδείας ( Ο.Κ.Α.Π) του Δήμου Κεφαλλονιάς , με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εσάς προσωπικά, τους ανθρώπους της ενορίας σας και της Κοινότητά σας, για την χρηματική δωρεά σας. Με τη δωρεά αυτή σε συνεργασία με τον πάτερ Νικόλαο Θεοφιλάτο αγοράστηκαν τρόφιμα για οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας , όπου μοιράστηκαν σε συνεργασία με τις Μονάδες «Βοήθεια στο σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Παλικής και Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 13:29

Μικροί άνθρωποι...σε μεγάλες θέσεις!

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν για τα πολιτικά πράγματα της Κεφαλονιάς, οι "ένοικοι του Μεγάρου", δεν τους επέτρεψε να συγχαρούν την επανεκλεγείσα βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου!

Μικροί άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις!!!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Φωτό "Η Κραυγή" του  Έντβαρτ Μουνκ από το http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2013/08/blog-post_5717.html

http://www.kefalonitikanea.gr/

"ασήμαντο ζήτημα"

Στα χνάρια του αρχηγού του κόμματος Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως επέλεξε να βαδίσει ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος, μέχρι σήμερα το πρωί τουλάχιστον, 5 δηλαδή ημέρες μετά την εκλογή της κ. Θεοπεφτάτου στη βουλευτική θέση, αρνήθηκε να κάνει κάτι που ακόμη και οι αντίπαλοι της έχουν ήδη κάνει: να της δώσει συγχαρητήρια για την εκλογή της.


Αργοστόλι, 30-01-2015

Προς
Δήμο Κεφαλονιάς
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
Υπόψη Προέδρου Δ.Σ.
κου Γεράσιμου Παπαναστασάτου

ΘΕΜΑ: Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς.
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας καταθέσουμε γραπτώς την διαμαρτυρία μας πρώτον ως προς την ταυτόχρονη πραγματοποίηση της 3ης & 4ης συνεδρίασης 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και δεύτερον ως προς την αναβολή πραγματοποίησης των ανωτέρω προγραμματισμένων συνεδριάσεων.

Ανεξάρτητοι Έλληνες
Νομού Κεφαλληνίας κ Ιθάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29/10/2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2015

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς που στηρίξατε την προσπάθεια που έγινε στα νησιά μας, για αυτή την μεγάλη νίκη του κινήματος και της πατρίδας.

Όλους και όλες εσάς που τίμησαν με την ψήφο τους το άσπιλο και παλικαρίσιο ψηφοδέλτιο της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Δελτίο τύπου

Αργοστόλι 29 Ιανουαρίου 2015


Ως γνωστόν, ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου «Η ΚΡΑΝΗ» διοργάνωσε σε συνεργασία με το ΚΑΕΛΕ Πατρών το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου, σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας, για τις επιχειρήσεις οι οποίες ανήκουν στην Γ κατηγορία επικινδυνότητας, βάσει του ν.3850/2010.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης –Ο Αιγιαλός- δημιουργεί ομάδα πεζοπορίας.
Υπό την καθοδήγηση αρχικά, οδηγού που γνωρίζει τα ορεινά και παραθαλάσσια μονοπάτια, θα ξεκινήσουμε από την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Σάμης και αργότερα θα επεκταθούμε και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά.
Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, μπορεί να επικοινωνήσει με την κ. Κατερίνα Μαρούλη στα τηλέφωνα: 2674022240 και 6980275083
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ έδωσε έναν ενωτικό αγώνα υπερασπιζόμενος τις διεκδικήσεις και τις προτεραιότητες των πολιτών των νησιών μας και πέτυχε μια νίκη χωρίς ιστορικό προηγούμενο, που είναι απαρχή μιας νέας περιόδου.
Οι τρεις υποψήφιοι του κόμματος μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Γεράσιμος Βασιλάτος και Αλέξανδρος Ταφλαμπάς, με καθαρό πολιτικό λόγο ρίχτηκαν στην προεκλογική μάχη δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, ενωμένοι, με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα.
Αναδείξανε τα προβλήματα των Νησιών μας και δεσμεύτηκαν για την επίλυση τους.

Σελίδα 1 από 508