Most Popular


Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 09:04

Τραγωδία στη Λαμπεντούζα – Φόβοι για 300 νεκρούς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πάνω από 300 μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι οι νεκροί του ναυαγίου στη Λαμπεντούζα, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα, «κάτω από το πλεούμενο έχουν εντοπισθεί περίπου 100 πτώματα». Σύμφωνα με την επίσημη μέχρι στιγμής ανακόίνωση, οι νεκροί είναι 94. Όπως ανέφεραν δύτες, ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Η Κοριέρε τονίζει ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 300, ενώ η Λα Ρεπούμπλικα έγραψε ότι «τουλάχιστον τρία αλιευτικά είδαν τους μετανάστες να πνίγονται και δεν σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια», όπως επιβεβαίωσαν διασωθέντες. Τα θύματα κατάγονταν όλα από την Σομαλία και την Ερυθραία.

Μέχρι τώρα επισήμως έχουν ανασυρθεί 94 πτώματα εκ των οποίων δυο έγκυες γυναίκες. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ενώ κήρυξε την αυριανή ημέρα εθνικού πένθους.Ναπολιτάνο: Πρέπει να υπάρξει φρούρηση των ακτών

Σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες οι λαθρομετανάστες πιστεύεται ότι είναι από την Ερυθραία και είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο από τη Λιβύη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος για την τραγωδία στη Λαμπεντούζα

Εκπρόσωπος του λιμανιού δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται κοντά στο νησάκι Ιζολα ντεϊ Κονίλι σε μικρή απόσταση από τη Λαμπεντούζα. Νωρίτερα, η Νικολίνι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky TG24 ότι μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά «μικρά» παιδιά και γυναίκες.

Η Νικολίνι τόνισε ότι κάποιοι από τους επιβάτες άναψαν φωτιές για να στείλουν σήμα κινδύνου και το πλοίο πήρε φωτιά λόγω των καυσίμων. «Βρίσκονται στο νερό από τα ξημερώματα», δήλωσε η Νικολίνι όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Πρέπει να έλθουν εδώ οι τηλεοπτικές κάμερες να δείξουν τα πτώματα, διαφορετικά θα είναι σαν να μη συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες», τόνισε η Νικολίνι.

Το πλοίο πριν βυθιστεί πήρε φωτιά όταν κάποιοι από τους επιβάτες άναψαν φωτιές στέλνοντας σήμα κινδύνου.

Σήμα κινδύνου έστειλαν δυο αλιευτικά που έπλεαν στην περιοχή. Δυο περιπολικά σκάφη, ένα της ακτοφυλακής και ένα των τελωνειακών αρχών έχουν σπεύσει για να προσφέρουν βοήθεια καθώς επίσης ελικόπτερα και άλλα εναέρια μέσα.

Χθες, 13 λαθρομετανάστες- στην πλειοψηφία τους από την Ερυθραία- πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ακτές της Ραγκούζα στη Σικελία. Οι 13 λαθρομετανάστες ή πήδηξαν στη θάλασσα ή τούς πέταξαν οι διακινητές από το πλοίο που μετέφερε συνολικά 200 ανθρώπους.
http://www.greekradar.gr/tragodia-sti-lampentouza-fovi-gia-300-nekrous/
Φωτό από το www.newslog.gr