ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Γαία
  • γαία6
  • Γαία 2
  • Γαία5
  • Γαία3
  • Γαία4
  • Γαία7
  • Γαία 8
  • Γαία 1

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2013 06:24

Νίκος Φιλιππάτος: Από τον Καραβόμυλο στην Τουρκία... μ΄ ΄ενα ¨μπουκέτο¨νότες!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καραβόμυλο. Γονείς του ο Παντελής Φιλιππάτος από τα Πουλάτα της Σάμης ( ασυρματιστής του εμπορικού ναυτικού ) και η Κωνσταντίνα Μωραϊτη από τον Καραβόμυλο της Σάμης ( νοικοκοιρά και εποχικά εργαζόμενη ). Ξεκίνησε να μαθαίνει μουσική στη σχολή ¨Ντο-ρε-μι¨στην Σάμη και συνέχισε στο ωδείο του Αργοστολιού. Αφού ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του, ¨βγήκε στην δουλειά¨ μαζί με τον πατέρα του ( κιθαρίστας και τραγουδιστής ) δουλεύονταςτους καλοκαιρινούς μήνες σε ταβέρνες  της Σάμης.

Παίζει...μπουζούκι,κιθάρα,ακορντεόν,πιάνο...και δεν συμμαζεύεται!!! Σιγά-σιγά... άνοιξε τα φτερά του και άρχισε να συμμετέχει σε μουσικά σχήματα της Κεφαλονιάς. Δούλεψε έναν ολόκληρο χειμώνα σε ταβέρνα της Πάτρας σαν επικεφαλής σχήματος και η φετινή Άνοιξη τον βρίσκει σε μεγάλο ξενοδοχείο στην Αττάλεια της Τουρκίας μαζί με την Νάνσυ Καρβουνιάρη ( τραγούδι ) και τον Νίκο Μπάρμπα ( πλήκτρα ). Ζητήσαμε από τον Νίκο να μας στείλει τις εντυπώσεις του από εκεί που βρίσκεται σήμερα και πρόθυμα μας έστειλε φωτογραφίες και ένα μικρό κειμενάκι μαζί με τις ευχές του για τις ημέρες του Πάσχα. Πριν δώσουμε τον λόγο στον Νίκο, να ευχηθούμε σε αυτόν και στα παιδιά που είναι μαζί του...να είναι πάντα καλά χαμογελαστοί, γεμάτοι ενέργεια και αγάπη γι' αυτό που τόσο όμορφα κάνουν και καλή επάνοδο στην πατρίδα!!!

 

¨Τουρκία, μια απο τις νέες ταχύτητα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Μεσσογείου. Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει να δουλεύουμε στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας. Συγκεκριμένα βρισκόμαστε στο τουριστικό θέρετρο του Belek στην επαρχία της Antalya.

Το Belek, το οποίο είναι γνωστό ως «η Μέκκα» του Golf, όπως και η ευρύτερη περιοχή της Antalya, είναι μια ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή η οποία όμως δεν χάνει καθόλου τη γραφικότητα της καθώς έχει πολλά όμορφα μέρη και αξιοθέατα να επισκεφτείς. Ενδεικτικό της ανάπτυξης είναι τα περίπου 500 ξενοδοχεία (τα περισσότερα εκ των οποίων είναι 5 αστέρων) που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

 

 Σε ενα απο αυτά έχουμε την τύχη να εργαζόμαστε κι εμείς. Το όνομά του είναι "The Montgomery Maxx Royal spa & golf resort" το οποίο όπως θα δείτε και απο τις φωτογραφίες είναι το καλύτερο στη Νότια Τουρκία όπως μας λένε οι επισκέπτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου. Το οποίο προσωπικό αλλά και γενικότερα οι τούρκοι πολίτες με τους οποίους συναναστρεφόμαστε, μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε επισκέπτες του ξενοδοχείου και πολλοί απο αυτούς μας αποκαλούν “Yunnan misfire”.

Εμείς παίζουμε ελληνική μουσική στο εστιατόριο Ocean's, το οποίο έχει concept "ελληνική ταβέρνα". Οι επισκέπτες οι οποίοι προέρχονται κυρίως απο Ρωσία, Τουρκία, Γερμανία αλλά και χώρες της Βόρειας Ευρώπης αρέσκονται στο να ακούνε τραγούδια ελληνο-ευρωπαϊκού ρεπερτορίου όπως Νανά Μούσχουρη, Μάνο Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κτλ. Κυρίως γνωστά και αρεστά είναι ο Ζορμπάς, το συρτάκι κσι τα παιδιά του Πειραιά (never on Sunday).

 

 Οι επισκέπτες αρχικά ξαφνιάζονται, αλλά έπειτα μπαίνουν στο κλίμα της ελληνικής διασκέδασης και ορισμένοι απο αυτούς επιθυμούν να μάθουν τα βήματα απο το συρτάκι και δεν διστάζουν να χορέψουν μαζί μας. Οι δε Τουρκοι επισκέπτες, είναι απο τους πιο θερμούς υποστηρικτές μας αφού βρισκουν πολλά κοινά στη δική μας μουσική αλλά και κουλτούρα με τη δική τους και δεν χάνουν ευκαιρία να μας χειροκροτούν, να μας επευφημούν αλλά και να μας ευχαριστούν για τη διασκέδασή που τους προσφέρουμε.

Τέλος, στους δρόμους της Antalya υπαρχει παντού η φράση : "Σε αυτή την πόλη δε νιώθεις ξενος" πράγμα που ισχύει 100%. Πιστεώ οτι σε αρκετά πράγματα είναι αρκετά πίσω αλλά σε κάποια άλλα θέματα έχουν κάνει άλματα προόδου και θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους για να έλθει ανάπτυξη και στη χώρα μας μέσω της αναστήλωσης της βαριάς βιομηχανίας της χώρας που είναι ο τουρισμός.¨

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 296 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΛΕΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ Δευτέρα, 06 Μαΐου 2013 11:13 δημοσιεύθηκε από ΕΛΕΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ

    Πολύ ωραίο άρθρο.Η ελληνική νιότη ξεδιπλώνει την ομορφιά της ψυχής της μέσα από τη μουσική Στην εποχή της κρίσης βλέπεις νέα παιδιά να αγωνίζονται και να διαδίδουν το ελληνικό πνευμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

  • Karavomylos Tavern 1
  • Karavomylos Tavern 2
  • Karavomylos Tavern 3
  • Karavomylos Tavern 4
  • Karavomylos Tavern 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ