ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 09:34

ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΛΙΚΗΣ: Mε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στις Δημοτικές Eκλογές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΨΗΦΙΣΜΑ Οι υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα, κάτοικοι του Ληξουρίου και της πρώην επαρχίας Πάλλης, αφού συγκεντρωθήκαμε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στις 20/2/2014, διαδηλώνουμε τις ομόφωνες αποφάσεις μας και τα αιτήματά μας: Α) Η Κεφαλονιά μπορεί να προοδεύσει, μόνο με Ληξούρι αυτοδιοίκητο. Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη επέφερε ισοπέδωση, η οποία φάνηκε στην πράξη με την δυσμενή περίσταση των πρόσφατων σεισμών.

Απαιτούμε την επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου, χωρίς περαιτέρω αναβολές και προσχήματα. Β) Ως πρώτη και άμεση ανάγκη για την επανασύσταση του Δήμου μας, καλούμε όλους να αντιληφθούν ότι την διεκδίκηση των αποζημιώσεων μετά τους σεισμούς και τον σχεδιασμό της ανάπλασης του Ληξουριού και των χωριών του, μόνο εντόπιες αρχές και εκπρόσωποι μπορούν να συντονίσουν αποτελεσματικά. Απαιτούμε άμεσα από κάθε αρμόδιο να αντιληφθεί ότι η επανασύσταση του Δήμου μας είναι η μόνη πραγματιστική και τελέσφορη πολτική και με κάθε μέσο θα την διεκδικήσουμε.
                                                                           
 
 

 ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ - ΠΑΛΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετά τη χθεσινή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Τ.Ε.Ι Ληξουρίου:

 1ον : Αποφασίστηκε η δημιουργία συλλόγου – σωματείου για την διεκδίκηση της επανασύστασης του Δήμου Ληξουρίου Παλικής, την προώθηση για επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, την εγκαθίδρυση εκκλησίας του δήμου στην πόλη μας, των εθελοντισμό, και την κατάθεση προτάσεων και παρεμβάσεων δε όλους τους τομής.

2ον: Κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας ήταν η δημιουργία συνδυασμού, που θα διεκδικήσει την εκπροσώπηση του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε η φωνή της ξεχασμένης Παλικής να αποκτήσει ανεξάρτητο και ελεύθερο βήμα.

Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε όλους τους Ληξουριώτες, αλλά και όποιον ενδιαφέρετε από την υπόλοιπη Κεφαλονιά, να πλαισιώσει, να στηρίξει, ή να θέσει υποψηφιότητα στην περιοχή του με τον συνδυασμό μας, με στόχο την επανασύσταση των Δήμων της Τετράπολις (Αργοστολίου – Ληξουρίου – Σάμης – Ελειού 0Πρόννων) να έρθει το Σάββατο 5 Απριλίου, και ώρα 19:30 στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου ( στο φίκο) για να επιλέξουμε τους υποψηφίους του συνδυασμού μας.