ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 17:55

Μαζική η ανταπόκριση μαθητών – σπουδαστών - γονέων στη σύσκεψη της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζική ήταν η ανταπόκριση των φορέων των μαθητών – σπουδαστών και των γονέων στη σύσκεψη της ΕΛΜΕ-ΚΙ, που έγινε την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, παρουσία και αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκπρόσωποι μαθητών από το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο Σάμης, το ΓΕΛ Κεραμειών, το ΕΠΑΛ Ληξουρίου, το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και το 2ο Λύκειο Αργοστολίου. Εκπρόσωποι γονέων από τις Ενώσεις Αργοστολίου και Λειβαθούς, από τους συλλόγους γονέων του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Σάμης, του ΓΕΛ Κεραμειών, του Δημοτικού Κεραμειών, του 2ου Λυκείου Αργοστολίου, του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, του 2ου Δημοτικού Αργοστολίου και του ΓΕΛ Πάστρας. Συμμετείχε, επίσης, αντιπροσωπεία σπουδαστών του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, στη εισήγησή του αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία και τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας. Αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τόνισε ότι αυτές συνιστούν προγραμματισμένες από χρόνια προσαρμογές του εκπαιδευτικού συστήματος στις απαιτήσεις της ΕΕ και της αγοράς. Ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία του «νέου» σχολείου των εφήμερων δεξιοτήτων, των ταξικών φραγμών και της κατηγοριοποίησης σαν επίθεση ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Ακόμη έγινε λόγος για τα οξυμένα και επείγοντα προβλήματα των σχολείων (μεταφορές, καταργήσεις τμημάτων, υποδομές, υποχρηματοδότηση κλπ). Η λύση, είπε, είναι η οργάνωση και ο σχεδιασμένος αγώνας γονιών – εκπαιδευτικών – μαθητών – εργαζομένων που θα αντιπαρατάξει τη λαϊκή στρατηγική σε αυτήν της πλουτοκρατίας.

Μετέφερε, τέλος, στους παραβρισκόμενους το κάλεσμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ για συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, με κάθοδο όλων των σχολείων της Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι,

τη μέρα της Γενικής Απεργίας,

Τετάρτη - 6 Νοέμβρη.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και έγιναν παρεμβάσεις από όλους, που αφορούσαν το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό της πάλης αλλά και τους όρους που ένας αγώνας μπορεί να είναι μαζικός και αποτελεσματικός. Στο αμέσως προσεχές διάστημα οι φορείς θα συζητήσουν τους τρόπους που θα αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική επίθεση, παίρνοντας υπόψη και τους προβληματισμούς που κατατέθηκαν στη σύσκεψη.

Αργοστόλι 2/11/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                             Γαλιατσάτος Νικόλας

Διαβάστηκε 61 φορές