ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 08:01

Αργοστόλι: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Βαθμοφόρων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αργοστόλι: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Βαθμοφόρων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου Αργοστόλι: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Βαθμοφόρων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου

Αργοστόλι 18 Νοεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία τελείωσαν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου Βαθμοφόρων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2014,στο Δημοτικό ΘΈΑΤΡΟ Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» , με τη συμμετοχή 130 Βαθμοφόρων της Περιφέρειας.
Η έναρξη του συνεδρίου έγινε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014,στις 18.30.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μουσικό καλωσόρισμα από την Παιδική Μαντολινάτα του Δήμου, με μαέστρο τον κ. Διονύση Παγουλάτο και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πετεινάτος, η Βουλευτής του Νομού μας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας κ. Αλέξανδρος Πάρισης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ.Άγγελος Κωνσταντάκης,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου κ. Γεράσιμος Αποστολάτος,ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γεώργιος Τζωρτζάτος, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χρήστος Λευκαδίτης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου κ. Λούκας Νιφοράτος, οι οποίοι και τίμησαν το Συνέδριο με την παρουσία τους .Γραπτό χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας.
Το συνέδριο επίσης χαιρέτησαν ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου κ. Νίκος Πολίτης καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Νίκος Καραίσκος.
Κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσιάστηκε ένα video αφιερωμένο στη ζωή του ιδρυτή του Ελληνικού Προσκοπισμού ,του Κεφαλονίτη Αθανάσιου Λευκαδίτη , ενώ η εκδήλωση τελείωσε με ένα αφιέρωμα στην Κεφαλονιά , το οποίο παρουσίασε το μέλος της Ορειβατικής Λέσχης κ. Γεράσιμος Κουταβάς.
Μετά τη λήξη της τελετής ο Περιφερειακός Έφορος έκανε τον απολογισμό των Δράσεων της Περιφέρειας στους Βαθμοφόρους του και έγιναν εισηγήσεις από ομιλητές ,όπου συζητήθηκαν στους κύκλους εργασιών των Βαθμοφόρων ,βγήκαν πορίσματα και ψηφίστηκαν από την ολομέλεια.
Στο τέλος του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μελών της Γενικής Συνέλευσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Οι Βαθμοφόροι αναχώρησαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εργασίες του Συνεδρίου, αλλά κυρίως από την άψογη, όπως δήλωσαν φιλοξενία, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με πούλμαν, για τα οποία είχε φροντίσει ο Δήμος Κεφαλληνίας.
Η Προσκοπική οικογένεια του νησιού μας, αλλά και η Πρόσκοποι της Περιφερειακής Εφορείας Δυτικής Πελοποννήσου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το Προσκοπικό Συνέδριο, που για πρώτη φορά έγινε στο νησί μας, αλλά κυρίως όσους βοήθησαν, ούτως ώστε αυτό να γίνει πράξη και κυρίως το Δήμαρχο του νησιού μας κ. Αλέξανδρο Παρίση, τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελο Κωνσταντάκη για την παραχώρηση του Θεάτρου, καθώς και το προσωπικό του Θεάτρου για τη βοήθεια και την ανοχή του.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Θεόδωρο Μπαγιώκη αλλά και στο Διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου κ. Χρήστο Παπουτσή , για την παραχώρηση του σχολείου, ούτως ώστε να διανυκτερεύσουν οι Βαθμοφόροι μας.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης που μας βοήθησαν οικονομικά, όπως και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Kefalonian Lines, για τη μείωση των εισιτηρίων ,καθώς και όλο το προσωπικό του Δήμου Κεφαλληνίας, που βοήθησε στη διεξαγωγή του Συνεδρίου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο, που χωρίς τη βοήθεια και τις γνώσεις του δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί το Συνέδριο με τόσο μεγάλη επιτυχία.
Ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν στο μέλλον παρόμοιες Προσκοπικές Δράσεις με τη συμμετοχή και άλλων φορέων του νησιού μας.

Με εκτίμηση

Ισμήνη Κρεμμύδα
Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος
Δυτικής Πελοποννήσου

Φωτογραφίες από το συνέδριο μπορείτε να δείτε στο word, στο φάκελο "συνημμένα αρχεία".