ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 10:53

Δραστηριότητες της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δραστηριότητες της ΕΛΜΕ-ΚΙ Δραστηριότητες της ΕΛΜΕ-ΚΙ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας
Σήμερα 1.30 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγείλει την κυβερνητική επιλογή να χρησιμοποιήσει το ΕΣΠΑ προκειμένου να ελαστικοποιήσει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων. Λόγω «χρήσης του ΕΣΠΑ» πιέζονται ή αναγκάζονται συνάδελφοι να μετακινηθούν τώρα σε νέα σχολεία, μακριά από την οργανική τους θέση, σε βάρος των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επιπλέον, επιδιώκεται να καλλιεργηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός μεταξύ των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ και των υπόλοιπων. Το ζήτημα αυτό φαίνεται να ανοίγει πανελλαδικά και τοπικά, καταρχήν με τις ειδικότητες που έχουν μεταταχθεί (ή σε άλλες περιοχές διατεθεί) από τη Β΄βάθμια στην Α΄βάθμια και ιδίως στα δημοτικά σχολεία ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος. Είναι φανερό ότι αυτό εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική ΕΕ – κεφαλαίου και αποτελεί πιλότο για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ για να ενημερωθεί και για να διαμαρτυρηθεί σχετικά με την όποια υλοποίηση τοπικά θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης και εν συνεχεία στα γραφεία της Διεύθυνσης Β΄βάθμιας. Επιπλέον στον Προϊστάμενο Β΄βάθμιας θα τεθούν προβλήματα συναδέλφων αναπληρωτών για τα οποία ήδη έχουμε τοποθετηθεί αναλυτικά. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 1.30 το μεσημέρι από τα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης.


Αργοστόλι 30 Οκτώβρη 2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
                                                              Βάρσος Δημήτρης


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όλοι και όλες
στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στο οποίο καλούν πάνω από 900 οργανώσεις. Να απαντήσουμε μαζικά – μαχητικά – ταξικά στην επίθεση. Καμία αυταπάτη – κανένας φόβος. Να φέρουμε στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, του νέου μισθολογίου, του ασφαλιστικού, της αξιολόγησης. Να διεκδικήσουμε όλα όσα ανήκουν σε μας και τα παιδιά μας. Να υψώσουμε φραγμό στην επέλαση κεφαλαίου – ΕΕ – κυβερνήσεων. Να μην αφήσουμε λεπτό τη λύση στα προβλήματα των σχολείων και των σεισμόπληκτων μαθητών στα χέρια του πολιτικού προσωπικού της πλουτοκρατίας. Να απαιτήσουμε λύση στα αιτήματα που αναδείχτηκαν στην τελευταία μεγάλη διαδήλωση που μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαμε στο Αργοστόλι. Έχουμε δίκιο και το διεκδικούμε. Κάνουμε το πανελλαδικό συλλαλητήριο εφαλτήριο για τις μάχες που έρχονται.
Η μάχη της συμμετοχής θα δοθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Ενημερώνουμε ότι λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο την Παρασκευή 4 το απόγευμα και η επιστροφή θα είναι την Κυριακή. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον ταμία του ΕΚΚΙ Βλαδίμηρο Τζατζάνη τηλ. 6938719265. Τα εισιτήρια πήγαινε – έλα είναι 30 ευρώ. Η προσυγκέντρωση για τα σωματεία της Κεφαλονιάς θα είναι το Σάββατο 10 το πρωί στο σταθμό Πελοποννήσου (υπάρχει κοντά στάση μετρό στο σταθμό Λαρίσης).
Αργοστόλι 30 Οκτώβρη 2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
                                                             Βάρσος Δημήτρης

Δείτε και το word στα "συνημμένα αρχεία"