ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 11:54

Συνεχίζονται οι τηλεδιασκέψεις σε σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνεχίζονται οι τηλεδιασκέψεις σε σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Συνεχίζονται οι τηλεδιασκέψεις σε σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη σε 358 συνολικά σχολικές μονάδες
Άλλη μια τηλεδιάσκεψη σε σχολεία ανά την επικράτεια πραγματοποίησε χθες (20-11-2014) η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η τηλεδιάσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικής απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ συμμετείχαν συνολικά 358 σχολικές μονάδες.
Τα σχολεία που συμμετείχαν δέχθηκαν πρόσκληση μέσω του συστήματος «meetings.sch.gr», του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό, εντάχθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.


Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.
Πιο αναλυτικά, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν είναι:
• Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
• Ο σκοπός διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.
• Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
• Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
• Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αρμόδιος καθηγητής από κάθε σχολείο συνέλεξε ερωτήσεις από τους μαθητές, τις οποίες απέστειλε μέσω του συστήματος και της λειτουργίας άμεσης γραπτής επικοινωνίας “chat”. Οι ερωτήσεις απαντώνται, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, από τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που πραγματοποιούν την παρουσίαση.
Η ενημέρωση θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα σε όλη τη χώρα.