ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 11:15

Στο Λέτσε το πλοίο που εξέπεμψε SOS ανοιχτά της Κέρκυρας - Παραλίγο νέα τραγωδία με 970 μετανάστες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο Λέτσε το πλοίο που εξέπεμψε SOS ανοιχτά της Κέρκυρας - Παραλίγο νέα τραγωδία με 970 μετανάστες Στο Λέτσε το πλοίο που εξέπεμψε SOS ανοιχτά της Κέρκυρας - Παραλίγο νέα τραγωδία με 970 μετανάστες

Στο λιμάνι της Καλλίπολης, στο Λέτσε της Ιταλίας, έφτασε το πλοίο Blue Sky M, με περίπου 970 μετανάστες, το οποίο εξέπεμψε SOS ανοιχτά της Κέρκυρας, το μεσημέρι της Τρίτης. Ανάμεσα στους μετανάστες...

οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι Σύριοι πρόσφυγες, βρίσκονται πολλές γυναίκες και παιδιά.

Το πλοίο, υπό σημαία Μολδαβίας, σύμφωνα με καταθέσεις των επιβαινόντων, έφυγε από την Τουρκία, με προορισμό το κροατικό λιμάνι Ριέκα, αλλά εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμα, το οποίο αποτελείτο απο διακινητές, στο Στενό του Οτράντο, όταν ένας από τους επιβάτες κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, κινητοποιώντας τις ελληνικές και ιταλικές αρχές, που επικοινώνησαν με την γέφυρα.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα, η φρεγάτα Ναβαρίνο πλησίασε στο πλοίο και επικοινώνησε με τον καπετάνιο, ο οποίος είπε και ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και «συνεχίζει κανονικά το ταξίδι προς Ιταλία». Έτσι, έληξε ο συναγερμός από πλευράς του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την La Repubblica, το πλοίο εγκαταλείφθηκε με τη μηχανή "μπλοκαρισμένη" σε ταχύτητα 6 κόμβων και ευθεία πορεία προς τις ιταλικές ακτές, ελλοχεύοντας σοβαρό κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα πλοία.

Ομάδα έξι μελών της ιταλικής Ακτοφυλακής επιβιβάστηκε στο σκάφος, περίπου τρία μίλια από τις ακτές της χώρας, με την υποστήριξη των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και απέτρεψαν την τραγωδία.

Μόλις ο στρατός πήρε τον έλεγχο της κατάστασης, άλλαξε την πορεία του πλοίου και κατάφερε να ξεκλειδώσει τη μηχανή, οδηγώντας το σκάφος στο λιμάνι της Καλλίπολης.

"Αποφεύχθηκε μια τραγωδία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής, Φίλιπο Μαρίνι, ο οποίος πρόσθεσε ότι η επιχείρηση διάσωσης ήταν πολύ δύσκολη και περίπλοκη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμαρχος της Καλλίπολης, Φραντσέσκο Ερίκο, που επέβλεψε τη διαδκασία αποβίβασης των μεταναστών, δήλωσε ότι επί του σκάφους μπορεί να υπάρχουν νεκροί. Αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλλίπολης για εξετάσεις, αλλά δεν θα είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν την ταυτότητα και την εθνικότητα των αποβιβασθέντων.

http://directnews.gr/world/55884-sto-letse-to-ploio-pou-eksepempse-sos-anoixta-ths-kerkuras-paraligo-nea-tragodia-me-970-metanastes.html