ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 08:11

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΤΟΥ CAMPIING ΤΩΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δελτίο Τύπου Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ
ΚΡΙΤΟΝΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
30/7-12/8

Το Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ μέτα απο 8 χρόνια παρουσίας φέτος επιλέγει να επισκευθεί την Κριτονού Κεφαλονιάς. Μια επιλογή όχι τυχαία, αλλα συνειδητά επιλέγουμε να πάμε στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και σε ένα Camping που τις πληγές του δεν επέλεξε να επουλώσει κάποιο ΕΣΠΑ η success story της κυβέρνησης και της Ε.Ε.


Σύνθηματά μας δύο «δοκιμάζουμε το μέλλον μας αλλιώς» , αλλιώς απο τον μονόδρομο του καναπέ, της ατομική διαπραγμάτευσης, της μοιρολατρίας και της αδράνειας. Δηλώνουμε καθαρά πως για μας υπάρχει άλλος δρόμος που περνά μέσα απο την οργάνωση της πάλης τη συλλογικότητα , την αλληλεγγύη .
Είπαμε οταν πήραμε τη επιλογή της Κριτονού πως οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ λένε για άλλη μια φόρα «βάλε μας δύσκολα», το ξαναλέμε και για την επιλογή του πολιτικού μας προγράμματος. Ένα πολιτικό πρόγραμμα που επιχειρεί να ανοίξει διάλογο με την ιστορία αλλα με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, καταπάνεται με όχι και τόσο γνωστές πτυχές της ένω ταυτόχρονα επιχειρεί να αναζητήσει δρόμου στο στην ιδεολογία. Ενώ τέλος ανοίγεται και στη Κεφαλονίτικη κοινωνία με δύο εκδήλώσεις μία στο Αργοστόλι και μια στο Ληξούρι.
Το πρόγραμμα του Camping ανοίγει στις 31/8 με το καλωσόρισμα απο την οργανωτική επιτροπή του Camping.
1/8 συζητάμε για το χαρακτήρα του πολέμου σήμερα και τους μερτασχηματισμούς του κράτους με σκόπο να εξυπηρετήσει αύτο το χαρακτήρα.Συγκεκρίμε η εκδήλωσή μας έχει το τίτλο «αδειάζοντας υπνοδωμάτια με οπλοπολυβόλα»:κράτος έκτατης ανάγκης και πόλεμος στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
3/8 μελετάμε την ιστορία των εκπαιδευτικών συστημάτων όπως αυτά αναπτύχθηκαν στις αρχές του αιώνα που μας πέρασε τόσο στη λεγόμενη Δύση όσο και στην ΕΣΣΔ, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις για το ποιά είναι η απάντηση σήμερα για το σύγχρονο εργατικό πρόγραμμα παιδείας.
4/8 η πρώτη εκδήλωση εκτός του χώρου του Camping. Στη κεντρική πλατεία στο Αργοστόλι συζητάμε για τις νέες προκλήσεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, επιχειρώντας ταυτόχρονα να περιγράψουμε τον άλλο δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Συγκεκριμένα ο τίτλος είναι «Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα σε νέες προκλήσεις. Αναζητώντας το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής του μαύρου μετώπου» . Ομιλητές θα είναι οι Α.Δραγανίγος(μέλος της Π.Ε του Ν.Α.Ρ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ & μέλος της Κ.Σ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Σ.Χαϊκάλης(μέλος του Κ.Σ της ν.Κ.Α). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ε.Γαϊτανίδου απο την οργάνωση Κεφαλονιάς.
5/8 μελετάμε τη σχέση του αυθόρμητου και του συνειδητού στα κινήματα εστιάζοντας τόσο στο διάλογο μεταξύ Σπαρτακιστών και Μπολσεβίκων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα όσο και στο Μάη του ’68.
6/8 η δεύτερη εκδήλωση μας εκτός Camping. Στη κεντρική πλατεία στο Ληξούρι συζητάμε για τα απελευθερωτικά κινήματα της Κεφαλονιάς και συγκερκιμένα εστιάζουμε στο κίνημα των Ριζοσπαστών και στην ΕΑΜική αντίσταση. Ομιλητές οι Δ.Κυσουρής(ιστορικός), Π.Πετράτος(ιστορικός). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ε.Γαϊτανίδου απο την οργάνωση Κεφαλονιάς.
7/8 μια βραδιά αφιερωμένη στο Νίκο Καββαδία ποιητή της Κεφαλονιάς, συζήτάμε τόσο για το έργο του όσο και για τις προεκτάσεις του στο επίπεδο των μελοποιήσεων.
8/8 μελετάμε τον μαρξισμό σε σχέση με την ανεργία. Μια μαρξιστική προσέγγιση σε σχέση με ένα από τα βασικά προβλήματα της νεολαίας στο σήμερα.
9/8 παρουσιάζουμε τη Προγραμματική Διακύρηξη του ΝΑΡ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
10/8 με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σε Ουκρανία και Γάζα συζητάμε για την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και το διεθνιστικό μας καθήκον.
11/8 συζητάμε για την επιχειρηματικοποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών απο του αιγιαλούς μέχρι την ενέργεια και το νερό.


Tο πλήρες πολιτικό πρόγραμμα:

- 31/8 : Καλωσόρισμα από την οργανωτική επιτροπή του Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ

- 1/8 : "Αδειάζοντας υπνοδωμάτια με οπλοπολυβόλα": Κράτος έκτατης ανάγκης και πόλεμος στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Ομιλιτές: Ευσταθίου Γιάννης - Κανδηλώρος Κων/νος

-3/8 : Το εκπαιδευτικό σύστημα σε ΕΣΣΔ και δύση τη περίοδο 1917-1936 και το αναγκαίο εργατικό πρόγραμμα παιδείας σήμερα.
Ομιλιτές: Κρασάκης Δημήτρης - Ρούμπας Σπύρος

-4/8: Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα σε νέες προκλήσεις. Αναζητώντας το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής του μαύρου μετώπου.(Κεντρική πλατεία στο Αργοστόλι)
Ομιλιτές: Δραγανίγος Αντώνης (Π.Ε. ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ) Χαϊκάλης Σπύρος (Κ.Σ. νΚΑ)
Συντονίζει η Γαϊτανίδου Ευανθία ( οργάνωση Κεφαλονιάς)

-5/8: Το αυθόρμητο και το συνειδητό στα κινήματα.
Ομιλιτές: Ευθυμίου Κώστας - Κοσίνας Χρήστος - Μπαρμπαρής Γιώργος

-6/8: Τα απελευθερωτικά κινήματα της Κεφαλονιάς(κίνημα ριζοσπαστών & ΕΑΜική αντίσταση). (Κεντρική πλατεία στο Ληξούρι)
Ομιλιτές: Κουσουρής Δημήτρης(ιστορικός) - Πετράτος Πέτρος (ιστορικός)
Συντονίζει η Γαϊτανίδου Ευανθία (οργάνωση Κεφαλονιάς )

-7/8: Νίκος Καββαδίας. Ο ποιητής της Κεφαλονιάς.
Ομιλητές: Γράψας Δημήτρης - Παπαμακάριος Μιχάλης

-8/8: Μαρξισμός για την ανεργία.
Ομιλιτές: Γαϊτάνου Ειρήνη - Μαριάς Γιώργος

-9/8: Παρουσίαση της Προγραμματικής Διακύρηξης του ΝΑΡ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.
Ομιλιτής : Μηνακάκης Βασίλης( Π.Ε. ΝΑΡ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ)

-10/8: Ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και το διεθνιστικό μας καθήκον.
Ομιλιτές: Βατικιώτης Λεωνίδας - Μιχαηλίδης Γιώργος

-11/8: Δημόσια/κοινά αγαθά: Από τις ιδιωτικοποιήσεις, την επιχειρηματικοποίηση και τις «σύγχρονες περιφράξεις» στη χειραφετητική προοπτική.
Ομιλιτές: Ανδρίτσος Θάνος - Βουρεκάς Κώστας - Τριανταφυλλοπούλου Ελένη