ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 20:18

Καταθεση ψυχης η επιστολη του εκλεκτου Ακαδημαικου κ. Γιαννη Παπαδατου για τη Σαμη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Καταθεση ψυχης η επιστολη του εκλεκτου Ακαδημαικου κ. Γιαννη Παπαδατου για τη Σαμη  στην "Ανοικτή Επιστολή για τον Πολιτισμό της περιοχής Σάμης - Μαιου 10, 2014"

Πιστευω ακραδαντα σε αυτα που πρεσβευει και εγραψε. Τον ευχαριστω απο καρδιας γιατι μου δινει το ευνασμα να καταγραψω αυτα που αισθανομε σαν αποδημος Κεφαλλην και πολιτης της Σαμης μας.

    Γεωστρατηγικο Σταυροδομη πολιτισμων η πολη μας απο αρχαιοτατων χρονων. Η αντισταση και το ολοκαυτομα στα χερια των Ρωμαιων το 189πχ υποδηλωνουν το μεγαλειο της ψυχης του Σαμικου λαου. Η ιστορια μας σερνετε ερμαιο της αδιαφοριας του σημερα για τη βαρια κληρονομια μας που κραταει το κλειδι της επιβιωσης μας. Ελεος ποια ας αρχισομε απο τα αυτονοητα και τις μεστες προτασεις του κ. Παπαδατου.


    Η ιστορικη συνειδηση και η αναδειξη του Πολιτισμου μας ειναι χρεος προς τις προηγουμενες αλλα και τις επεχομενες γενιες τως Σαμικων. Οχι με γνωμονα το Τουρισμο και την επισκεψημοτητα αλλα για εμας τους Σαμικους. Για το λαο της Σαμης πρωτιστα. Για τη Κεφαλονια μας. Οταν ολα τα κανεις για απηχηση στο τουριστα κατανταει Θεατρο.

    Ο Τουρισμος ειναι μοντελο ενασχολησης.  Βοηθα οικονομικα αναμφισβητιτα το νησι μας. Δεν ειναι ομως τροπος η φιλοσοφια ζωης. Δεν ειναι αυτοσκοπος.


    Η Σαμη και οι Σαμικοι εχουμε στερηθει γενεες τωρα την ιστορικη μας ταυτοτητα. Δεν περιμενω μετεκλογικα αλλαγες πρακτικων η φιλοσοφιας απο τις εκλεγμενες διοικησεις μεςα απο το Καλικρατικο μορφωμα και τα μνημονια οπου μας στερουν την ελευθερια εκφρασης στον ιδιο μας το τοπο, στη ζωη μας. Η Αναγενηση της Σαμης και της Κεφαλονιας μας θα ερθει οχι μεσα απο μεγαλυτερα νουμερα της θερινης τουριστικης περιοδου αλλα μεσα απο την αναδειξη του Πολιτισμου μας. Νομιζω οτι επαφιετε στο Λαο της περιοχης Σαμης  να ανακτησει αυτα που τοσοι του στερησαν και θα συνεχισουν να του στερουν στο βωμο της καθημερινης υποτελειας υπηρετωντας σαθρα οικονομικα μοντελα αναπτυξης και τη φιλοσοφια της ευεργεσιας των αριθμων. ΣΑΜΗ. ΚΡΑΤΑΙΑ ΣΑΜΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ. ΔΙΕΚΔΗΣΕ ΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΣΟΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΙΣ ΓΕΝΕΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ. Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ. ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ ΜΑΣ. ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ.


    Γιωργος Τζανετατος

    Κεφαλλην