ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 20:25

Να λειτουργήσει, επιτέλους, φέτος στην Ιθάκη εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές των μαθητών του ΕΠΑΛ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων επαναφέρει το αίτημα που διατύπωσε πέρσι για λειτουργία εξεταστικού κέντρου για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ιθάκης (στην Ιθάκη).


1.    Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει, καταρχήν, την ανάγκη επιφυλακής εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο κατάργησης εξεταστικών κέντρων για τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του Νομού. Η κυβέρνηση – που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο Νομό για φέτος- και στο πλαίσιο καταργήσεων – συγχωνεύσεων δομών έχει στοχοποιήσει και τα εξεταστικά κέντρα, ειδικά των μικρών περιφερειακών σχολείων. Ιδιαίτερη επιφυλακή χρειάζεται για την λειτουργία του εξεταστικού κέντρου των «φυσικώς αδυνάτων» στο Αργοστόλι.
2.    Το γεγονός ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ιθάκης (στην Ιθάκη) και η μεταφορά των μαθητών για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων στην Κεφαλονιά είναι ιδιαίτερα αρνητική. Οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά αυτά οξύνονται. Ειδικότερα, πέρσι, ενώ συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις είχαν δηλώσει 12 μαθητές του ΕΠΑΛ Ιθάκης (10 στην ομάδα Α – για ΤΕΙ και 2 στην ομάδα Β για ΑΕΙ – ΤΕΙ), τελικά σε αυτές πήραν μέρος μόνο 4 μαθητές συνολικά (2 από την ομάδα Α και οι 2 από την ομάδα Β). Δηλαδή στις πανελλαδικές μπόρεσε να πάρει μέρος μόνο το 20% των μαθητών της ομάδας Α. Επιπρόσθετα οι μαθητές αυτοί, όπως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ και σε αντίθεση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, δεν είχαν το δικαίωμα των επαναληπτικών εξετάσεων. Οι μαθητές που συμμετείχαν αντιμετώπισαν προβλήματα και με τη διαμονή και στη μεταφορά τους. Κι όλ’ αυτά παρότι το ΕΠΑΛ Ιθάκης διαθέτει σύστημα λήψης vbi.
3.    Εάν σήμερα συζητούμε για το θέμα των πανελλαδικών σαν κάτι που αφορά τη μεγάλη μάζα των μαθητών, τα επόμενα χρόνια και με την εφαρμογή του νέου σχολείου θα συζητούμε για τις δομές ψευτοκατάρτισης – μαθητείας στις οποίες η ΕΕ και το πολιτικό της προσωπικό θέλουν να «σπρώξουν» τη νέα γενιά. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητικών συμβουλίων προσυπογράφουν το υπόμνημα της ΑΣΓΜΕ και απαιτούν να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων για την Α΄ Λυκείου.
Για τα παραπάνω ζητήματα καθώς και για εκείνα τα θέματα που αφορούν την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων κανείς γονιός και μαθητής να μη λείψει από τη
σύσκεψη
που οργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ
την Τρίτη 1 Απρίλη, 7.00 μμ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Νάπιερ).

Αργοστόλι 31 Μάρτη 2014
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης    
                                                          Γαλιατσάτος Νικόλας