ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 13:47

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΦΑΝΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ. Παρουσίαση του νέου βιβλίου για τους παλαιότερους Αγίους της Κεφαλονιάς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 22 Μαρτίου, η εκδήλωση για τους Αγίους Φανέντες, που διοργάνωσε η Ένωση Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς. Τους προσκεκλημένους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Διονύσης Κεκάτος, ο οποίος εκδήλωσε την απρόσμενη χαρά του για την αθρόα προσέλευσή τους, παρά το τετραήμερο της Εθνικής Εορτής και το εξιδεικευμένο θρησκευτικό θέμα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νικόλαος Χιωτάκης, ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος και ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης. Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος παρουσίασε το βιβλίο " Η επιστροφή των Αγίων Φανέντων στο νησί τους ", το οποίο εκδόθηκε από την Ένωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από το μεγάλο γεγονός της επανακομιδής των ιερών λειψάνων των Αγίων από τη Βενετία στην Κεφαλονιά.

Στην επόμενη μία ώρα και μέσα από την προβολή 150 περίπου διαφανειών, ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Αντζουλάτος, ερευνητής και πρωτεργάτης της υπόθεσης των Αγίων Φανέντων, ξενάγησε το εκλεκτό ακροατήριο στη ζωή των Αγίων Γρηγορίου, Θεοδώρου και Λέοντος, στην ιστορία του Μοναστηριού τους στη Σάμη και στην περιπέτεια των ιερών τους λειψάνων.

Στο τέλος της θεματικής βραδιάς, μέλη της χορωδίας του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως απέδωσαν Ύμνους από τις ακολουθίες των τριών Αγίων, ενώ

προσφέρθηκε σε όλους δωρεάν το καλαίσθητο βιβλίο, που εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία μιας ανώνυμης Κεφαλονίτισσας.

Ανάμεσα στο πολυπληθές ακροατήριο διακρίναμε πέρα από τον Δήμαρχο Κηφισιάς, την Αντιδήμαρχο κ. Ασπασία (Νίνα) Βλάχου, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Περικλή Καραγιαννάκη, την Αντιπρόεδρο τοῦ Πολιτιστικού κ. Λίλα Παπαδημητρίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Αγγελική Βαλασοπούλου, Γιώργο Σκορδίλη και Λεωνίδα Ψυχόπαιδα, όπως και τις Κοινοτικές Συμβούλους Νέας Ερυθραίας κ. Μαρία Αγουρίδα και Αντωνία Μπομπάκου. Ακόμη τον κ. Διονύσιο Κουγιανό παλαίμαχο Πρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Σταυρούλα Φλωράτου και Έφη Αλεξάτου και τον Πρόεδρο των Απανταχού Σαμικών κ. Θωμά Ζερβό.

Ξεχωρίσαμε επίσης τις παρουσίες του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Νικολάου Ζαίρη, της Διευθύντριας της Εκκλησιαστικής Εστίας της Ιεράς Συνόδου κ. Καλής Αλισανδράτου, του συγγραφέα και ερευνητή κ. Αριστείδη Θεοδωρόπουλου και της κ. Αμαλίας Βουτσινά εκδότριας του έγκριτου περιοδικού "Κεφαλονίτικη Πρόοδος".

Από το Διοικητικό Συμβούλιο