ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 09:25

Τα Μέλη της Εκπαιδευτικής Ευρωπαϊκής Οικογένειας στην Κεφαλονιά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Με εξαιρετική τιμή, την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, ο Α/Δήμαρχος Παιδείας κ.Ε.Κεκάτος  υποδέχτηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς  τα Μέλη της Εκπαιδευτικής Ευρωπαϊκής Οικογένειας από τις Χώρες : Πορτογαλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία και Λιθουανία.

Τους Εκπαιδευτικούς συνόδευε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων κ.Ε.Φωκά και η Προϊσταμένη Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ.Σ.Μαροπούλου.

Ο κ.Κεκάτος, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του τόσο στην κ.Φωκά όσο και την κ.Μαροπούλου, προσέφερε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Τιμητικές Πλακέτες στους εκπροσώπους των Χωρών και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Οι Εκπαιδευτικοί εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια τόσο για το Εκπαιδευτικό Σύστημα στην Κεφαλονιά όσο και για την Φιλοξενία από τους Έλληνες Συνάδελφούς τους

Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων

Comenius – Partnership  “The water around us”

To Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη σχολική σύμπραξη Comenius  «Το νερό γύρω μας» που συνδέει τα σχολεία έξι ευρωπαϊκών χωρών με σκοπό να εξερευνήσουν και να προβάλλουν τη σημαντικότητα του νερού στη ζωή μας.

Κατά το σχολικό έτος 2010-11 με αφετηρία την εξέταση των υδάτινων πόρων που υπάρχουν στο στενό και το ευρύτερο περιβάλλον μας, την υπάρχουσα πανίδα και χλωρίδα, τις ανθρώπινες παρεμβάσεις και δραστηριότητες,  προωθήσαμε τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης ως ένα σημαντικό θέμα της περιοχής και του πλανήτη μας και μια ξεχωριστή δυνατότητα να αυξήσουμε τα κίνητρα των μαθητών και των εκπαιδευτικών για διερευνητική μάθηση και ανάπτυξη δημιουργικότητας και πρωτοβουλιών.

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2012-13  εστιάσαμε στο νερό ως παράγοντα της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Συνδέσαμε τα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία της ανθρώπινης ζωής σε σχέση με το νερό, όπως αυτά εκφράζονται μέσω των μύθων, των θρύλων, των παραδοσιακών τραγουδιών
via http://kefaloniaphotonews.gr