ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 09:09

Η Αδελφότητα Πειραιά για τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η Αδελφότητα Πειραιά για τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Η Αδελφότητα Πειραιά για τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του νέου Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Δρίτσα στο αίτημα του Προέδρου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά κ. Ευάγγελου Σπαθή, για την άμεση επαναλειτουργία της θαλάσσιας δρομολογιακής γραμμής Πάτρας-Σάμης-Ιθάκης, κατά την εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας το Σάββατο 31/1/2015.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 4/2/2015 στο ΥΕΝ στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού κ. Θεόδωρου Δρίτσα με τη Βουλευτή της νήσου μας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον Αντι/ρχη Τουρισμού κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, τον πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Ευάγγελο Σπαθή, παρουσία και της Αντ/ρχου Κερκύρας κ. Νικολέτας Πανδή.

 

Στη συνάντηση ενημερώθηκε ο Υπουργός για το θέμα που εδώ και δύο χρόνια, ταλαιπωρεί τα νησιά μας την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, με τη διακοπή της γραμμής Πάτρας- Σάμης - Ιθάκης.
Οι αρχές των νησιών μας εξήγησαν στον Υπουργό την σημαντική και ζωτικής σημασίας επαναλειτουργία της ανωτέρω δρομολογιακής γραμμής ολοχρονίς και συζήτησαν το θέμα της μερικής επιδότησης της γραμμής, καθώς και του χαρακτηρισμού της ως πορθμειακής.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει το πρόβλημα και άμμεσα σε επόμενη συνάντηση να ενημερώσει τους φορείς μας.

Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Υπουργός, από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα 9/2/2015 κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης, επισήμανε το πρόβλημα που υπάρχει στα νησιά μας με την διακοπή της συγκεκριμένης γραμμής.