ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 08:07

Αποχωρεί το -Νήσος Κεφαλονιά-

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αποχωρεί το -Νήσος Κεφαλονιά- Αποχωρεί το -Νήσος Κεφαλονιά-

By Efimerida Kefalonia
Πέρσι τέτοια εποχή αν λέγαμε πως η γραμμή Πόρος-Κυλλήνη δεν θα εξυπηρετούνταν από το «Νήσος Κεφαλονιά» θα μας έπαιρναν για τρελούς. Ελάτε όμως που οι καταστάσεις αλλάζουν και το αγαπημένο πλοίο των Κεφαλλονιτών θα
αναχωρήσει σύντομα για Αιγαίο.
Τα πράγματα στη ακτοπλοΐα έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες και αυτό φαίνεται ακόμη και σε κάποιον που δεν ασχολείται με το θέμα.

Η αλλαγή των δρομολογίων μεταξύ της Kefalonian Lines και της Κοινοπραξίας της Ζακύνθου έφερε έναν άλλο αέρα στο νότιο Ιόνιο. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως οι δύο εταιρίες ήρθαν σε συμφωνία, τουλάχιστον για τον χειμώνα, με τους Κεφαλλονίτες να έχουν το πάνω χέρι στην Κεφαλονιά και τους Ζακυνθινούς στη Ζάκυνθο. Η έλευση σε λίγες ημέρες ενός νέου πλοίου «Φιόρο του Λεβάντε» αλλάζει τα δεδομένα και η συμφωνία έπρεπε να επιτευχθεί.


Από εδώ και πέρα το θέμα είναι πως το «Κεφαλονιά» θα αποχωρήσει αμέσως μετά τις γιορτές και στη θέση του θα έρθει νέο πλοίο, πιο μικρό και πιο οικονομικό, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα πολλά έξοδα της γραμμής. Το «Νήσος» θα αναχωρήσει, μετά την επισκευή του για το Αιγαίο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για το δρομολόγιο Πειραιάς-Ικαρία-Σάμος, με το δεύτερο κομμάτι να ανήκει στις λεγόμενες «άγονες γραμμές», άρα και επιδοτούμενο από το υπουργείο Ναυτιλίας.
Τι γίνεται με τα άλλα καράβια
Αν και δεν έχει ακουστεί παραέξω, η Kefalonian Lines θέλει να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες αναφορικά με το νότιο Ιόνιο, σε ότι έχει να κάνει τουλάχιστον με την Κεφαλονιά. Σκοπός της εταιρίας είναι να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Αστακός, την οποία εξυπηρετεί αυτή την στιγμή το «Ιόνιο Πέλαγος» και σε γενικές γραμμές είναι μια κερδοφόρα γραμμή μέσα στην οικονομική κρίση. Το πλοίο «Ζάκυνθος 1» είναι ήδη στο Αργοστόλι, όπου θα κάνει την ακινησία του για δύο μήνες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα ζητήσει την γραμμή που εξυπηρετεί αυτή την ώρα το «Ιόνιο Πέλαγος», οπότε θα έχουμε δύο πλοία στην ίδια γραμμή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αναφορικά τώρα με την γραμμή που συνδέει την Κεφαλονιά (Πεσσάδα) με την Ζάκυνθο (Άγιος Νικόλαος) νέες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ύπαρξη και εκεί δεύτερου πλοίο από την Kefalonian Lines. Αν συνυπολογίσουμε πως και το «Φιόρο του Λεβάντε» θα ξεκινήσει δρομολόγια στην γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος σε λίγες ημέρες αναμένεται να έχουμε νέες ναυμαχίες στο νότιο Ιόνιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες των νησιών μας. Ήδη έχει αναχωρήσει για το Αιγαίο το «Σολωμός», ενώ πολύ σύντομα το «Ιονίς» θα… αναλάβει την γραμμή Πειραιάς-Αίγινα. Μεγάλες ανκατατάξεις, ελπίζουμε όχι μεγάλες φουρτούνες για τον απλό κόσμο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
via http://neakefalonia.blogspot.gr/2014/11/blog-post_811.html