ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 15:11

Herald Sun: Αφιέρωμα στο Ιόνιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ύμνο στα ελληνικά νησιά του Ιονίου αποτελεί σημερινό δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας Herald Sun. Η αρθρογράφος μαγεμένη από την ομορφιά του Ιουνίου τα συγκρίνει με τις Κυκλάδες που είναι πολυδιαφημισμένες στην Αυστραλία δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «σε αντίθεση με τη γύμνια των Κυκλάδων, το Ιόνιο αποτελείται από κατάφυτα τοπία και εύφορες κοιλάδες.

Διάσπαρτα δυτικά της ηπειρωτικής χώρας, ο άνεμος εδώ είναι πολύ λιγότερο άγριος από το εκνευριστικό εποχικό μελτέμι που σφυρηλατεί το Αιγαίο». Στο άρθρο γίνεται ειδική αναφορά στην φιλοξενία και τη ζεστασιά των κατοίκων «Σε κάθε νησί που επισκεφτήκαμε η θερμή υποδοχή που δεχτήκαμε άφησε μια ζεστασιά στην ψυχή μας. Ίσως η ανοιχτοσύνη των κατοίκων να ενθαρρύνθηκε από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, καθώς όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι το εισόδημα από το πανίσχυρο δολάτιο μπορεί να είναι ασταθές και καταλήγει «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρόνια τώρα οι Αυστραλοί έχουν εμμονή με τις ομορφιές της ηδονιστικής Μυκόνου και της σαγηνευτικής Σαντορίνης.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για ταξιδιωτικές ιστορίες που δεν θα είναι πιστό αντίγραφο του γείτονα ή του συναδέλφου σας από την τελευταία του εξόρμηση σε ελληνικό νησί, το Ιόνιο ίσως να είναι το ιδανικό μέρος».
http://www.inewsgr.com/101/Herald-Sun-afieroma-sto-ionio.htm