ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 18:03

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ Κ ΔΕΝΔΙΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ ! ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ
24-6-2014    
ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ- ΠΡΩΗΝ ΦΡΟΥΡΙΟ SAN ROCCO
 ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ Κ ΔΕΝΔΙΑΣ  ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙ !
ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.
Το πρωί σήμερα Τρίτη 24 Ιούνη 2014 ο Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Γιώργος Καλούδης παραβρέθηke, με πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στην επιτυχημένη  συγκέντρωση εκπροσώπων φορέων και εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας μέσα στο προαύλιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.


  Αιτία ήταν η «απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ» ΝΑ ΧΑΡΙΣΘΕΊ  το ιστορικό και διατηρητέο σύμπλεγμα κτιρίων αλλά και οικοπέδων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας σε «υμέτερους»! της κυβερνητικής πλειοψηφίας !
 
  Ο Γιώργος Καλούδης, αφού συνεχάρη την επιτροπή αγώνα για τη πρωτοβουλία της και την ενημέρωση που έκανε, στη μικρή ομιλία του τόνισε τα εξής:
 Αυτό εδώ το σύμπλεγμα ήταν το Φρούριο του SanRocco, που συνδεόνταν με δύο υπόγειες στοές αλλά και με περιτείχισμα με τα Φρούρια του Αγίου Σωτήρος (Λόφος Φυλακών) και του Αβράμη. Κατά συνέπεια είναι πράγμα εκτός συναλλαγής.
   Τα κτίρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου  αποπερατώθηκαν το 1838, αποφασίστηκαν από την Ιόνιο Βουλή, πληρώθηκαν με χρήματα του Κερκυραικού Λαού  και ανήκαν στην επιχώριο περιουσία.
Επικουρικά  είναι νομικά αμφίβολο εάν περιήλθε ποτέ στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, καθόσον ανήκε στην επιχώρια περιουσία, η οποία το 1864 από τα Επαρχιακά Συμβούλια περιήλθε στους Δήμους κάθε νησιού.
 Επιπλέον σαν φρούριο και κτίσματα με υλικά από την αρχαία πόλη της Κέρκυρας είναι αρχαιολογικό μνημείο.
   Δεν πρέπει να λέτε για ΤΑΙΠΕΔ αλλά για κυβέρνηση και κυβερνητικά κόμματα και βουλευτές που τα ψήφισαν και πήραν τα ανταλλάγματά τους.
  Το ΤΑΙΙΕΔ (δήθεν Ταμείο Αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας) που επιχειρεί να χαρίσει σε «υμέτερους» τα κτίρια και τη περιουσία του Ψυχιατρείου είναι ένας μηχανισμός (και όχι οργανισμός) που ψήφισαν τα κυβερνητικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που τον ψήφισαν και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Κέρκυρας Γκερέκου και Δένδιας, πέρνοντας φυσικά τα πολιτικά προσωπικά ανταλλάγματά τους σε βάρος του λαού και του τόπου. Και είναι τόσο εγκληματικός ο μηχανισμός αυτός που τον εξόπλισαν με νόμο της Βουλής  με ασυδοσία. Για παράδειγμα εάν «πωλήσει» το Λιμάνι της Κέρκυρας για χίλια ευρώ τότε δεν μπορούν τα μέλη του να διωχθούν ούτε ποινικά για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ούτε  αστικά για να αποκατασταθεί η ζημιά του δημοσίου ! ! ! Πρόκειται για βουλή-κυβέρνηση - «πολιτικό» προσωπικό κράτους κεντρικής αφρικής με λευκά πρόσωπα !
   Το έγκλημα αυτό είχε προαναγγελθεί δύο φορές :
1)    Πριν από δύο χρόνια, όταν τα δύο κυβερνητικά  κόμματα επιδίωξαν να βάλουν χέρι στην αμύθητη  περιουσία του Ψυχιατρείου Κέρκυρας  επιχείρησαν επί Λομβέρδου και πέτυχαν τελικά να συγχωνεύσουν Νοσοκομείο και Ψυχιατρείο. Εμείς τότε καταγγείλαμε το γεγονός και αντισταθήκαμε.
και
2)    τέσσερις μήνες προ των εκλογών.
 Απλά περίμεναν να περάσουν οι εκλογές, να κλέψουν τη ψήφο του λαού με τα παραπειστικά πρόσωπά και τη ψευδή προπαγάνδα τους και μετά τις εκλογές εμφάνισαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Κατά συνέπεια έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι πρόσφατα συμμετείχαν ή ψήφισαν τα ψηφοδέλτιά τους. Ήξεραν τα κακά που θα γίνουν και παρόλα αυτά τα έκαναν. Όχι άλλο εκθέσεις ιδεών γ΄ δημοτικού. Δεν είμαστε όλοι μαζί. Ούτε είμασταν ποτέ όλοι μαζί.
ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Επειδή δεν ιδρώνει το αυτί τους με τίποτα, μόνον με 2 πράγματα ενοχλούνται και θα υποχωρήσουν:
1)    Ενοχλούνται  όταν αναφέρονται τα ονόματά τους: Πρόταση να αναρτηθεί μαρμάρινη επιγραφή που να αναγράφει ότι με τη ψήφο των κυβερνητικών βουλευτών Γκερέκου και Δένδια χαρίζεται το Μνημείο Φρούριο SanRocco-Ψυχιατρείο Κέρκυρας σε «υμέτερους» και καταστρέφονται κοινωνικές υποδομές της πόλης και του Νησιού.
2)    Ενοχλούνται με λαικές συγκεντρώσεις. Να προχωρήσετε σε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Εμείς ως ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ θα στηρίξουμε από τη πρώτη γραμμή τον αγώνα να μην περιέλθουν τα όσιά μας τοις κυσί !
3)     Με νομικό αγώνα, με άμεση αίτηση ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε., την οποία πρώτοι θα υπογράφουν οι δύο δεσποτάδες, όπως ωραιότατα μας μίλησε ο παπαΝικόλας Κούτρας, η Περιφέρεια, ο Δήμος και όλοι οι Φορείς της Κέρκυρας.
Και ο Γιώργος Καλούδης κατέληξε ότι τίθεται στη διάθεση της Επιτροπής να βοηθήσει και νομικά, αφιλοκερδώς, όπως πάντα.
 
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ              eptanisiaki anagennisi.com


 
 Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ –
 Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄όνειρο»
          Διονύσιος Σολωμός


ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος
Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ
Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517
e-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,