ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 18:49

[Κοινωνική Σύμπραξη] για τη στήριξη των κοινωνικά αδύνατων της ΠΙΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
[Κοινωνική Σύμπραξη] για τη στήριξη των κοινωνικά αδύνατων  της ΠΙΝ [Κοινωνική Σύμπραξη] για τη στήριξη των κοινωνικά αδύνατων της ΠΙΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κέρκυρα, 27 Ιανουαρίου 2015
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
Τηλ.: 26610-39606
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων από όλα τα νησιά του Ιονίου, που ασχολούνται με κοινωνικά θέματα. Θέμα συζήτησης, η δημόσια διαβούλευση – πρώτη φορά στην ιστορία της ΠΙΝ, για το σχηματισμό ενιαίας «Κοινωνικής Σύμπραξης», που θα ενισχύσει άμεσα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με είδη πρώτης ανάγκης και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.


Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης , Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού κ. Αλέκος Μιχαλάς δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη σημερινή συζήτηση , όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, τις Ιερείς Μητροπόλεις, τους εθελοντικούς φορείς και τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών της ΠΙΝ για την ανταπόκριση τους και την παρουσία τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας η δική τους προθυμία , ο καθημερινός τους αγώνας για τη στήριξη των συμπολιτών μας που η ανθρωπιστική κρίση έχει βάναυσα χτυπήσει.
Η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για τη διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 , έλαβε την πρωτοβουλία μέσα από διαβούλευση που σήμερα ξεκινά για την άμεση δημιουργία «Κοινωνικής Σύμπραξης» στα Ιόνια Νησιά .
Χρησιμοποιούμε, όπως βλέπετε το τελευταίο διάστημα από την ανάληψη των ευθυνών μας στην Περιφέρεια κάθε όπλο στη μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού .
Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το αγώνα μας μαζί με τους φορείς , τους Δήμους ,την εκκλησία, τους εθελοντές , μαζί με όλους όσους συνταχθούν σ΄ αυτήν την προσπάθεια .
Έχουμε τη διάθεση και τη θέληση, όπως προεκλογικά υποσχεθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο τον κοινωνικό βραχίονα της ΠΙΝ, που τόσα χρόνια ήταν ανενεργός .
Όσον αφορά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που σήμερα συζητήσαμε σκοπός του είναι η άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών ακραίας φτώχειας μέσα από την παροχή υλικής βοήθειας αλλά και η λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού.
Σε αυτά τα πλαίσια το όραμα της σύμπραξης που σήμερα ξεκινά και θα δημιουργηθεί είναι η δραστική μείωση των ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις χειρότερες μορφές φτώχειας αλλά και η μεγιστοποίηση του κοινωνικού αντίκτυπου των συμπληρωματικών δράσεων στήριξης των ατόμων αυτών.
Για την υλοποίηση αυτού του κοινού οράματος σήμερα εδώ όλοι εμείς συμπράττουμε σε ένα στρατηγικό σχέδιο που αποτελείται από τρεις πυλώνες δράσης.
1ος πυλώνας δράσης είναι η χαρτογράφηση των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών των δυνητικά ωφελουμένων της περιφέρειας
2ος πυλώνας δράσης είναι η άμεση ανακούφιση των ατόμων που είναι αντιμέτωποι με φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
3ος πυλώνας δράσης είναι η ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελουμένων»
Τέλος, συζητήθηκε και η δημιουργία ενός ενιαίου ισχυρού δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα καλύπτει κάθε Περιφερειακή Ενότητα των Ιονίων νήσων.