ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 19:57

Αστοί -Κοτσαμπάσηδες, και τσιφλικάδες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αστοί -Κοτσαμπάσηδες, και τσιφλικάδες. Αστοί -Κοτσαμπάσηδες, και τσιφλικάδες.

Με αφορμή συζήτηση με ένα φίλο... Αστική τάξη στην Ελλάδα με την κλασική έννοια του όρου δεν έχουμε και ποτέ δεν είχαμε φίλε μου. Μία τάξη κοτσαμπάσηδων και τσιφλικάδων είχαμε και έχουμε, που στα δύσκολα "την κάνει" για Ευρώπη, Κάϊρο ή όπου αλλού ή συνεργάζεται με τον κατακτητή, είτε αυτός είναι Τούρκος, είτε Γερμανός, Βούλγαρος κλπ. Στα εύκολα διαβιεί κρατικοδίαιτα, είτε μέσα από τη φοροδιαφυγή, είτε μέσω της διαπλοκής με την εκάστοτε κυβέρνηση. Επιθυμεί δε και πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό , να ελέγχει τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών και φυσικά ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας που μέσω αυτού κάνει τις δουλειές της. Κολλημένη σαν βδέλλα στο κορμί της ελληνικής κοινωνίας, ρουφά με περισσή απληστία τον παραγόμενο πλούτο, αφήνοντας για τους εργαζόμενους...το "κόκκαλο"!!! 



Τα λεφτά "της" μέσω offshore εταιρειών... τα στέλνει στο εξωτερικό...για ασφάλεια!!! Δεν χάνει όμως μέρα που να μην ορκίζεται "πίστην εις την πατρίδα, υπακοήν εις το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους...και στην ορθόδοξον ελληνική εκκλησίαν" Αυτή η τάξη λοιπόν, φίλε Στάθη, σου ζητάει τώρα δια των πολιτικών της εκπροσώπων να την ξαναεμπιστευθείς, για να σε βγάλει από το ¨βούρκο" που σ' έριξε!!! Η απόφαση είναι καθαρά δική σου...
Κλείνοντας επίτρεψέ μου να σου μεταφέρω τι γράφει γι' αυτή τη φάρα ο Νίκος Μπελογιάννης στο βιβλίο του "«Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα»
«οι αστοί και οι τσιφλικάδες, δε φοβούνταν τον τουρκικό ζυγό όσο φοβούνταν το λαϊκό ποτάμι που πάλευε για την απελευθέρωση…».

Το ίδιο και στην κατοχή φίλε μου, το ίδιο και τώρα!!!
Καλή ψήφο!

Τ.Κ.