ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 08:53

Σε μια [θάλασσα αντιφάσεων] η υπόθεση του [Norman Atlantic]

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε μια [θάλασσα αντιφάσεων] η υπόθεση του [Norman Atlantic] Σε μια [θάλασσα αντιφάσεων] η υπόθεση του [Norman Atlantic]

Διαφορετικές πληροφορίες από Ελλάδα και Ιταλία
REUTERS/Marina Militare/Handout via Reuters
Οι πρώτες διαφωνίες σχετικά με το ποιος θα συντονίσει τις έρευνες διάσωσης και αργότερα η διαμάχη για τη χώρα που θα ρυμουλκηθεί το πλοίο, ακολούθησε το μπάχαλο για τον αριθμό των επιβατών που βρισκόντουσαν μέσα στο πλοίο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας περισυλλογής των ανθρώπων που βρίσκονταν στο κατάστρωμα από τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα (30/12) στο ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας, οι επιβαίνοντες στο πλοίο (μαζί με το πλήρωμα) ήταν 475 άνθρωποι.

Οι έλληνες διασωθέντες είναι 236 σε σύνολο 266 που βρίσκονταν στο πλοίο. Δυο είναι οι νεκροί (Γιώργος Δούλης και Κωνσταντίνος Κουφόπουλος), σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες.

Ως αυτήν την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη, 28 ακόμα συμπατριωτών μας.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την ΑΝΕΚ, τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του «Norman Atlantic», τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου. Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλία, 201 έλληνες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από αέρος και με πλοία από το «Norman Atlantic».

Την ίδια ώρα από την εισαγγελία του Μπάρι δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των επιβαινόντων στο πλοίο. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ιταλών έχουν διασωθεί 310 άνθρωποι, 80 εκ των οποίων δεν υπήρχαν στις λίστες των επιβαινόντων. Τρεις εξ αυτών είναι Αφγανοί.

Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί. Σύμφωνα με Ιταλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την Ιταλική ακτοφυλακή ο αριθμός τους, έχει ανέλθει στους έντεκα.


Δύο Αλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση ρυμούλκησης

Δύο Αλβανοί ναυτικοί σκοτώθηκαν όταν έσπασε ένα καλώδιο που συνέδεε το ρυμουλκό τους με το Norman Atlantic, αφού ρυμουλκούσαν το πλοίο στη διάρκεια της νύχτας.

«Ένας άνθρωπος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν έσπασε το καλώδιο το οποίο πιάστηκε στην προπέλα. Ένας δεύτερος εξέπνευσε πριν από μερικά λεπτά, ενώ του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό πλήρωμα ελικοπτέρου», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος των λιμενικών αρχών στην Αυλώνα της Αλβανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας επιβεβαίωσε τον ένα θάνατο, αναφέροντας ότι ο άλλος ναυτικός είναι σοβαρά τραυματισμένος, σημειώνοντας ότι οι δύο άνδρες δεν ανήκαν στις δυνάμεις του.
http://www.efsyn.gr/arthro/se-mia-thalassa-antifaseon-i-ypothesi-toy-norman-atlantic

Πολυμέσα

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης Norman Atlantic-Διασώστες Λ.Σ