ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 09:33

«Αγγαρεία» υπό καταρρακτώδη βροχή για τη Σάμη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε ο επαναληπτικός αγώνας Κυπέλλου για τη Σάμη κόντρα στους Πρόννους μετά το 7-0 του πρώτου αγώνα. Η ομάδα του Θοδωρή Βουκελάτου αν κι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 4-2.


Το παιχνίδι έγινε κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Οι εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των «ηρωικών» ποδοσφαιριστών και ευτυχώς δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί στον βαρύ και τρομερά ολισθηρό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Αργοστολίου. Βέβαια, ο Γεράσιμος Κουρκουμέλης είδε τους Σπύρο Κουρκουμέλη και Διονύση Χιόνη να αποχωρούν με μικροπροβλήματα στο 60ο και στο 80ο λεπτό, αντίστοιχα, με συνέπεια οι Πρόννοι να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με εννέα παίκτες, αφού είχαν έρθει όλοι κι όλοι έντεκα για να αγωνιστούν στην αναμέτρηση. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 28. Ο Λιναρδάτος μπήκε στην περιοχή, αποφεύγοντας τον Αυγερινό, αλλά ο τελευταίος θα τον ανατρέψει, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Λευτέρης Μενεγάτος να υποδείξει πέναλτι. Ο αρχηγός των Πρόννων ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκτέλεση, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Η ισοφάριση από τη Σάμη ήρθε στο 37 με τον Νίκο Μωραΐτη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι μετά την παράλληλη πάσα του Περιβολάρη από τα δεξιά και δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να κάνει το 1-1.

Ισοφάριση από τον… αέρα
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50 οι Πρόννοι κατόρθωσαν να ανακτήσουν το προβάδισμά τους. Ο Τζανίνος εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά που προκάλεσε σύγχυση στην άμυνα της Σάμης και η μπάλα στρώθηκε στον Κυριάκο Κουρκουμέλη, ο οποίος από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα. Η συνέχεια, όμως, ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι παρά την βροχή που δυνάμωνε συνεχώς βρήκαν τους ανοικτούς διαδρόμους στην άμυνα των Πρόννων για να πετύχουν τρία γκολ. Σ’ αυτό, βέβαια, συνετέλεσε και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν λύσεις στον πάγκο τους για να αντικαταστήσουν τους παίκτες που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν. Στο 52 ο Βιτωράτος έπιασε ένα διαγώνιο σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι. Κι αν σ’ αυτή τη φάση στάθηκε άτυχος, τότε τι να πει για εκείνη του 58 όταν κατάφερε με τον πιο παράξενο τρόπο να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο άσος της Σάμης επιχείρησε μια σέντρα-σουτ από τα δεξιά, που φαινόταν να καταλήγει ψηλά άουτ, αλλά η μπάλα λόγω του δυνατού αέρα άλλαξε απότομα τροχιά και έφτασε τελικά να μπει στα δίχτυα για να γίνει το 2-2! Στο 75 ήρθε το τρίτο γκολ για τους «κυανόλευκους», με πλασέ μέσα από την περιοχή του Νίκου Μωραΐτη (το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι) παρά την προσπάθεια του Κόρκου που έπεσε στην αριστερή γωνία του για να το αποσοβήσει. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 86 ο Άννινος-Χωραφάς με διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Έκανε ό,τι μπορούσε ο Κορκός
Εκτός, πάντως, από τα τέσσερα γκολ, η Σάμη είχε κι άλλες αξιοσημείωτες ευκαιρίες στο παιχνίδι, αλλά ο Κορκός στις περισσότερες εξ αυτών αντέδρασε αποτελεσματικά με εξαιρετικές επεμβάσεις. Αναφέρουμε ενδεικτικά τη φάση του Βιτωράτου στο 55 όταν βρέθηκε στη μικρή περιοχή μετά από φάουλ του Περιβολάρη, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά και δύο περιπτώσεις (72, 75) που ο Μινέτος βρέθηκε απέναντι του, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Σάμης Θοδωρής Βουκελάτος αρκέστηκε να μας δηλώσει: «Το παιχνίδι είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα για μας, αφού είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Ευτυχώς που είχε γίνει αυτό γιατί ήταν πολύ αντίξοες οι καιρικές συνθήκες στον σημερινό αγώνα. Το ευχάριστο είναι, ακόμα, ότι δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών και κοιτάμε πλέον τη συνέχεια».
ΣΑΜΗ: (Θοδωρής Βουκελάτος), Καλλιβωκάς, Νικολοβιέννης (58 Άννινος-Χωραφάς), Μηλιαρέσης, Αυγερινός, Μιχαλίτσης, Μωραΐτης Ν., Αμούργης, Μινέτος, Βιτωράτος, Περιβολάρης (65 Τουλάτος Στ.), Καππάτος (46 Τουλάτος Δ.)
ΠΡΟΝΝΟΙ: (Γεράσιμος Κουρκουμέλης), Κορκός, Λιναρδάτος, Χιόνης, Κουρκουμέλης Σπ., Ντούκας, Αναγνώστης, Τζανίνος, Παππάς, Κουρκουμέλης Αρ., Μανέντης, Κουρκουμέλης Κυρ.

357

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης
via http://efimeridakefalonia.gr/?p=10467