ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 13:27

Μια στυγερή δολοφονία γίνεται αφορμή για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μια στυγερή δολοφονία γίνεται αφορμή για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών Μια στυγερή δολοφονία γίνεται αφορμή για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Φωτό: Patria, Minerva και Maria Teresa Mirabal "Las Mariposas"
Αυτή είναι η ιστορία της
Από την ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΒΟΥ
Η Patria, η Minerva και η Maria Teresa Mirabal ήταν αδελφές και τυπικές γυναίκες στη Δομινικανή Δημοκρατία της δεκαετίας του 1950. Παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά και ήταν νοικοκυρές και μητέρες. Ωστόσο, ζούσαν σε ζοφερούς καιρούς, σε μία από τις χειρότερες δικτατορίες που είχε γνωρίσει ο σύγχρονος κόσμος. Ο Rafael Leonidas Trujillo ανέβηκε στην εξουσία το 1930, και από τότε κρατούσε τους πολίτες του σε μια συνεχή κατάσταση τρόμου, βασανίζοντας και δολοφονώντας όλους όσοι εναντιώνονταν σε αυτόν. Η Patria, η Minerva και η Maria Teresa σύρθηκαν με βία στα χωράφια του ζαχαροκάλαμου όπου ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν η μία μετά την άλλη.

Τα πτώματα τους φορτώθηκαν και πάλι στο τζιπ, το οποίο έριξαν στο γκρεμό ώστε να μοιάζει με αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το 1949, η Minerva Mirabal, χαστούκισε τον Rafael Trujillo στο πρόσωπο σε έναν χορό, στρέφοντας το μένος του δικτάτορα πάνω στην ίδια και την οικογένειά της. Η Minerva, η τρίτη από τις τέσσερις αδελφές Mirabal ήταν ανέκαθεν γνωστή για την ευφυΐα και το πείσμα της. Η προσβολή της προς τον δικτάτορα, οδήγησε στην φυλάκιση του πατέρα της. Οι οικογενειακές διασυνδέσεις όμως και μια συγνώμη από την ίδια εξανάγκασαν τον Trujillo να απελευθερώσει τον πατέρα της. Σε μια φαινομενική επίδειξη καλής θέλησης, ο Trujillo επέτρεψε στη Minerva να παρακολουθήσει τα μαθήματά της στη Νομική Σχολή του Σάντο Ντομίνγκο, αλλά από την ημέρα της αποφοίτησης της, αν και έλαβε πτυχίο Νομικής, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, τιμωρία προφανώς για το χαστούκι στο πρόσωπο.
Συνέχεια στο http://www.lifo.gr/team/sansimera/53303