ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 08:03

Δύσκολη νίκη για τα Διλινάτα, φωνάζει η Σάμη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δύσκολη νίκη για τα Διλινάτα, φωνάζει η Σάμη Δύσκολη νίκη για τα Διλινάτα, φωνάζει η Σάμη

“Δια πυρός και σιδήρου” κατάφεραν να Διλινάτα να κάμψουν την αντίσταση της Σάμης με 1-0 στο ΔΑΚ Αργοστολίου και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Ρέτζι Γκόνι δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα και κατάφερε να πετύχει το μοναδικό τέρμα στο 83 με εκτέλεση πέναλτι του Χρήστου Τζωρτζάτου, μέσα στις έντονες “φωνές” των φιλοξενούμενων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τον διαιτητή της συνάντησης, Β. Μουζακίτη ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση.

Στο πρώτο μέρος, η Σάμη είχε τον αέρα υπέρ της και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας ορισμένες ευκαιρίες στα “καρέ” των Διλινάτων. Αντίθετα, οι τυπικά γηπεδούχοι δυσκολεύονταν ιδιαιτερα να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί στην εστία του Φιλιππάτου. Στο 21 ο Περιβολάρης εκτέλεσε δυνατά απο αριστερά ένα φάουλ με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι. Στο 42 ο Γ. Αμούργης έπιασε ένα μακρινό σουτ έξω απο την περιοχή, με τον Καλαφάτη να αποκρούει δύσκολα με διπλή προσπάθεια. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ακόμη ευκαιρία για τη Σάμη όταν ο Δ. Τζωρτζάτος με τον Μυρτο δεν συνεννοήθηκαν σωστά και η μπάλα εφτασε στον Θ. Νικολοβιέννη, ο οποίος με σουτ απο το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω απο τα δοκάρια. Στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξε το σκηνικό στην αναμέτρηση, με τα Διλινατα να παίρνουν τη πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάνουν με καλές προϋποθέσεις στα “καρέ” των φιλοξενούμενων. Στο 46 μετά απο σέντρα του Κίργιο απο αριστερά ο Αναλυτής με ανάποδη κεφάλια στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω απο το δεξί “γάμα” της εστίας του Φιλιππάτου.

Πήραν τον έλεγχο στην επανάληψη οι γηπεδούχοι
Στο 62 τα Διλινατα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά απο εκτελεση κόρνερ του Κ. Τζωρτζάτου δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση μέσα στην περιοχή από αριστερά, με τον Χρήστο Τζωρτζατο να πλασάρει έξ επαφής πάνω στους αμυντικούς και εν συνεχεία να απομακρύνει σωτηρία τον κίνδυνο ο Γ. Αμούργης. Στο επόμενο λεπτό, ο Χαραλαμπόγλου έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνάει αουτ. Στο 68 ο Κ. Τζωρτζάτος έβγαλε μια ωραία σέντρα από αριστερά για το κεφάλι του αμαρκάριστου Διονύση Τζωρτζάτου, ο οποίος όμως δεν βρήκε στόχο, στέλνοντας τη μπάλα πάνω απο τα δοκάρια. Στο 70 ήρθε η απάντηση απο τη Σάμη όταν μετά απο καταπληκτική κάθετη πάσα του Γ. Αμούργη στον Αννινο-Χωραφά εκείνος βγήκε μόνος του απέναντι απο τον Καλαφάτη, ο οποίος όμως κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 83 όπου τα Διλινάτα κέρδισαν πέναλτι όταν ο Διονύσης Τζωρτζάτος βρέθηκε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Σκιαδαρέση, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα, θεωρώντας ότι ο παίκτης των Διλινάτων απλά πάτησε τη μπάλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός Χρήστος Τζωρτζάτος, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Στο 90 ο Μιχαλάτος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω απο την περιοχή με τη μπάλα να περνάει άουτ. Δυο λεπτά αργότερα, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ταγκίρης έπιασε ένα καλό σουτ έξω απο την περιοχή, με τον Φιλιππάτο να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει τη μπάλα. Να σημειωθεί ότι πριν τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, Σπυρίδωνα.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Ρέτζι Γκόνι), Καλαφάτης Λ., Κουρκουμέλης, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δ., Μυρτο, Κιργιο, Τζωρτζάτος Διον., Τανουσάι (79’ Ταγκίρης), Αναλυτής (87’ Κατσούρης), Τζωρτζάτος Χρ., Κορσιάνος (54’ Χαραλαμπόγλου).
ΣΑΜΗ: (Γιώργος Καρελάκης), Φιλιππάτος, Τουλάτος Β. (82’ Μιχαλάτος), Νικολοβιέννης Θ., Σκιαδαρέσης, Δευτεραίος, Περιβολάρης, Μινέτος, Αμούργης Αρ., Βιτωράτος, Μιχαλίτσης (57’ Αννινος-Χωραφάς) Αμούργης Ι.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης
http://efimeridakefalonia.gr/?p=66407