ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 17:38

Συνεργασία Κεφαλονιάς με Γαλλία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα πλαίσια της διεύρυνσης της Τουριστικής Αγοράς της Κεφαλονιάς στη Γαλλία και της ανάπτυξης του ενδιαφέροντος της επισκεψιμότητος στο Νησί από τη Γαλλία, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης αποδέχθηκε την Πρόσκληση του Δημάρχου του Rueil – Malmaison κ. Patrick Ollier, Υπουργού, για επίσημη συμμετοχή του Δήμου στις εορταστικές εκδηλώσεις «Αυτοκρατορικού Ιωβηλαίου» της περιοχής.


Ο Δήμος Rueil – Malmaison είναι 7 χιλιόμετρα δυτικά των Παρισίων και θεωρείται ιστορική περιοχή, αφού συνδέεται με το Ναπολέοντα και την Ιωσηφίνα.
Η επαφή των δύο Δημάρχων έγινε από τον κ.Ευάγγελο Κεκάτο στο Sergey Posad της Ρωσίας, όπου τόσο ο Δήμος Κεφαλονιάς, όσο και ο Δήμος Rueil – Malmaison συμμετείχαν στις Εκδηλώσεις για τα 700 χρόνια του Αγίου Σεργίου, ενισχύοντας το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον του Θρησκευτικού Τουρισμού μεταξύ και των τριών περιοχών.
Τον κ.Παρίση θα εκπροσωπήσει ο κ.Κεκάτος και ήδη έχει εκδηλωθεί επισήμως η δυνατότητα κατάρτισης και υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων ,αφού κλιμάκιο Υπηρεσιακών παραγόντων από τη Γαλλία επισκεφθεί την Κεφαλονιά.
Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία πολιτιστικών, τουριστικών, εκπαιδευτικών και επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των δύο Δήμων.