ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 10:38

ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ: Το τραπεζάκι δεν πωλείται!!! Ανήκει στο λαό και όχι στούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς πραγματοποίησε στις 13-8-2014 παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς προκειμένου να τον ενημερώσει για την αντίθεση των κατοίκων της περιοχής για τη σχεδιαζόμενη πώληση που αφορά το «Τραπεζάκι».
Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς και επικεφαλής της δημοτικής αρχής δήλωσε επι λέξει:


« Εγώ είμαι επιχειρηματίας και μάλιστα επιτυχημένος, είμαι υπέρ των επενδύσεων στην Κεφαλονιά…», « στο Τραπεζάκι θα γίνει πεντάστερο ξενοδοχείο 370 κλίνες……» « στο Μετόχι θα γίνουν 165 βίλες......... », « το θέμα θα έρθει τον Σεπτέμβριο στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό θα αποφασίσει ….», « γνωρίζεται ότι στις παραλίες της Αττικής υπάρχουν μπάρες καί όχι μάλιστα γιατί έχουν πωληθεί αλλά γιατί τις έχουν νοικιάσει επιχειρηματίες για εκμετάλευση ….»
Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή έχει αποφάσισει να υλοποιήσει την από καιρό σχεδιαζόμενη από κυβέρνηση, ΕΕ εκποίηση (παράδοση σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα) του εν λόγω ακινήτου εκτάσεως 68,5 στρεμμάτων και της παραλίας, όπως επίσης και για άλλα φιλέτα που υπάρχουν στην Κεφαλονιά, (βλέπε Μετόχι, Ράγια, Αίνος κλπ) και μάλιστα έχει καθορίσει ήδη από πριν και το είδος της επιχειρηματικής δράσης που θα λάβει χώρα στην εν λόγω περιοχή.
Η δημοτική αρχή και άλλες πολιτικές δυνάμεις της ευρωένωσης, αποδεικνύουν στην πράξη, ότι μαζί με το κυνήγι φοροληστείας του λαού στο οποίο επιδίδονται και το οποίο στηρίζουν, ξεπουλάνε τώρα τους φυσικούς πόρους και τα φυσικά αγαθά, προκειμένου να βγάλουν το κεφάλαιο από την κρίση του. Εξασφαλίζουν πολύτιμους πόρους από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας συμβάλλοντας έτσι στην κερδοφορία του κεφαλαίου και στην «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας για νέες επενδύσεις από τους επιχειρηματίες.
Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς προειδοποιεί τον Λαό της περιοχής και της Κεφαλονιάς ότι αυτό συνιστά μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τα συμφέροντα του, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί και σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Καλεί τους κατοίκους της περιοχής και τον Λαό της Κεφαλονιάς να οργανώσουν το αγώνα τους, για να αποτρέψουν την παραπάνω εκποίηση που γίνεται με το πρόσχημα της αξιοποίησης. Να παλέψουν ώστε να αξιοποιήσουν όλη τη δημόσια περιουσία αποκλειστικά προς όφελός τους, για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό στην ξεκούραση και την αναψυχή, την παιδεία, την υγεία κ.α. Ο παραπάνω στόχος τους είναι αναγκαίος και εφικτός σήμερα, μόνο αν συγκροτήσουν μια κοινωνική συμμαχία με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, που στόχο θα έχει την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων προς όφελος της δικής τους Λαϊκής εξουσίας.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 16/08/2014 Η ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ