ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 08:09

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στην 8η Συνάντηση Εργασίας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Παρασκευή 27η Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε, με την συμμετοχή και του Δήμου Κεφαλονιάς, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η 8η Συνάντηση Εργασίας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων  – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), που αποτελεί πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας – W.H.O..


Την Κεφαλονιά εκπροσώπησε ο Α/Δήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος μετέφερε στον Πρόεδρο του Δικτύου και Δήμαρχο Αμαρουσίου, Δρ Γεώργιο Πατούλη, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση και τις αμέριστες ευχαριστίες σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής για την μεγάλη υλική και ηθική συμπαράσταση του κ.Πατούλη και των Συνεργατών του προς τους Σεισμοπαθείς του Νησιού.
Οι εργασίες της Συνάντησης αναπτύχθηκαν σε τρεις Ενότητες, τις οποίες τίμησαν με την συμμετοχή τους Προσωπικότητες, Παράγοντες και Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επιγραμματικά η θεματολογία επικεντρώθηκε στα εξής:
Η 1η ενότητα αφορούσε σε θέματα που άπτονται της πολιτικής και της λειτουργίας των Υγιών Πόλεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Η 2η ενότητα επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη μιας από τις πολιτικές που προωθεί ο Π.Ο.Υ. για τις Υγιείς Πόλεις  την επόμενη πενταετία, την πολιτική για τις ανθεκτικές και υποστηρικτικές κοινότητες (community resilience) και
Η 3η ενότητα περιελάμβανε συζήτηση για το επικείμενο Παγκόσμιο Συνέδριο (22-25 Οκτωβρίου 2014), που την διοργάνωσή του ανέλαβε ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.
Τέλος, αφού ο κ.Κεκάτος αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή του κ.Πατούλη στην ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού στην Κεφαλονιά με την ενεργό συμμετοχή του επί σειρά ετών στα Υγειονομικά Συμπόσια Φυσιατρικής και Φυσικοθεραπείας, συζητήθηκε η κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Ανάπτυξης μεταξύ των Δήμων Αμαρουσίου και Κεφαλονιάς στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας των δυο περιοχών.