ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 08:38

Προτάσεις Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου‏ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την παρασκευή 20/06/2014 και ώρα 15:00 πραγματοποιήθηκε έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. στο επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. ενέκρινε τις παρακάτω προτάσεις (δείτε συνημμένο).

 Οι προτάσεις κατατέθηκαν από τους αντιπροσώπους μας ( Μιχάλη Μαρκάτο και Σπύρο Λουκάκη) στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων  και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Προεδρείο και  όλους τους αντιπροσώπους για να κατατεθεί στην Ε.Σ.Ε.Ε.

Το video της ομιλίας με τις προτάσεις του Συλλόγου μας το βρίσκετε εδώ :


http://youtu.be/QQK6Ad5PkmE

Οι προτάσεις του Συλλόγου μας:

1.    ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε  ότι το τραπεζικό κατεστημένο και της χώρας μας διαχρονικά συμπεριφέρεται κατά τρόπο απαράδεκτο σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας
Όλοι γνωρίζουν ότι αδηφάγο και ακραία κερδοσκοπικό αδιαφορεί για τα πάντα, στην προσπάθεια του  « να βγάλει και από την μύγα ξύγκι». Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι το τραπεζικό σύστημα  και στην χώρα μας έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπων σε αδιέξοδα, απόγνωση και καταστροφή.

Πρέπει το τραπεζικό σύστημα να αποκτήσει το ρόλο που του αρμόζει στην κοινωνία να γίνει κοινωνικό βοηθώντας το εμπόριο και την αγορά.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

Να δοθούν δάνεια σε όλες τις επιχειρήσεις ανάλογα με τον τζίρο τους (να μετρηθούν τα χρόνια πριν την κρίση), να αλλάξει το καθεστώς του Τειρεσία και να βγουν όλοι οι συνάδελφοι που χρωστούν κάτω από 50.000 €.

Να γίνει κλιμακωτός ο Τειρεσίας έτσι ώστε να μπορεί όταν εξοφλεί ο συνάδελφος να κατεβαίνει κλίμακα και να έχει πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και όχι όπως σήμερα που όταν μπεις δεν βγαίνεις.

2.    ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δεν γίνεται να δουλέψει η αγορά όταν οι καταναλωτές δεν έχουν χρήμα.
Με το κόψιμο στους μισθούς και τις συντάξεις και με 3.000.000 ανέργους δεν είναι δυνατόν να κινηθεί η αγορά.

Χρειάζεται εδώ λοιπόν γενναία αύξηση των μισθών και των συντάξεων έτσι ώστε να αρχίσει να δουλεύει η αγορά και όταν ανέβει ο τζίρος στα μαγαζιά και αρχίσουν και δουλεύουν θα πάρουν και  προσωπικό από τον Ο.Α.Ε.Δ.
Ακόμη μέσω αυτών θα κινηθούν και άλλοι παραγωγικοί τομείς ( Τουρισμός, Αλιεία, Οικοδομή κτλ.)

3.    ΤΑΜΕΙΟ

Μείωση του χρέους των συναδέλφων και αποπληρωμή με πολλές δόσεις όταν βγουν στην σύνταξη.

Να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις ένα ποσό από τον τζίρο τους στο ταμείο έτσι ώστε να καλύπτεται και από συναδέλφους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Να σχηματισθεί επιτροπή να δούμε που πήγαν τα αποθεματικά του ταμείου και να τα καλύψει το κράτος.

Να μην ξαναγίνει τζόγος στο χρηματιστήριο.

Να υπάρχει από εδώ και πέρα ελεγκτική επιτροπή που να ελέγχει τα αποθεματικά και στην επιτροπή αυτή να είναι και συνδικαλιστικοί φορείς.

4.    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Ενιαίο φορολογικό σύστημα για πολλά χρόνια και όχι να αλλάζει με τις ορέξεις των υπουργών .

Αφορολόγητο κάτω από 20.000 €


Ο Πρόεδρος


Μαρκάτος Μιχάλης    Ο Γεν. Γραμματέας


                               Λουκάκης Σπύρος