ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 13:01

Κεφαλλονίτες και Γερακίτες μια αγκαλιά …….

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κεφαλλονίτες και Γερακίτες μια αγκαλιά ……. Κεφαλλονίτες και Γερακίτες μια αγκαλιά …….

O Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβάτων επισκέφτηκε το Γεράκι Λακωνίας για να ευχαριστήσει τους κατοίκους για την βοήθεια που μας έστειλαν στην διάρκεια των σεισμών!

Κεφαλλονίτες και Γερακίτες έγιναν μια αγκαλιά ……..

Στην διάρκεια των ημερών της μεγάλης αγωνίας που περνούσε το νησί μας με τους τελευταίους σεισμούς, το Kefalonia press λειτούργησε και σαν συντονιστής μεγάλου μέρους της ανθρωπιστικής βοήθειας που ήρθε στην Παλική.

Μέσα από το facebook και το εμαιλ επικοινώνησαν μαζί μας δεκάδες σύλλογοι , φορείς και πρόσωπα που ήθελαν να στείλουν βοήθεια ρωτώντας για τις ανάγκες μας και ζητώντας επαφή με τους αρμόδιους.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου Λακωνίας μέσω του προέδρου του Χρήστου Μπαλαμπάνου .

Οι Γερακιώτες με όλη τους την καρδιά συγκέντρωσαν τρόφιμα για το νησί μας και ήρθαν με τα φορτηγά τους (δείτε παρακάτω το ρεπορταζ με την παράδοση της βοήθειας στο Ληξούρι).

Όταν λάβαμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Ζερβάτων για την εκδρομή στην Λακωνία , αναφέραμε την συμβολή του Γερακίου στην κυρία Ευρυδίκη Αννινου η οποία συντόνιζε την ομάδα και της ζητήσαμε αν είναι εφικτό να κάνουν μια μικρή παράκαμψη στην εκδρομή τους και να περάσουν από το Γεράκι να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους για την βοήθεια.

Η κυρία Ευριδίκη όχι μόνο δέχτηκε την προτάσή μας αλλά συγκέντρωσε και δωράκια να πάνε στους φίλους της Κεφαλονιάς στο Γεράκι για να τους ευχαριστήσουν.

Βλέπετε ο Δήμος οχτώ μήνες μετά τους σεισμούς δεν έχει ανακοινώσει τα ονόματα των δωρητών για ένα δημόσιο ευχαριστώ. Εμείς θα το κάνουμε με τον κάθε σύλλογο ή και πρόσωπο που είχε επικοινωνήσει μαζί μας εκείνες τις δύσκολες ημέρες.

Το Γεράκι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων ανθρώπων, ανθρώπων με ψυχή που 'ετρεξαν να δώσουν από το υστέρημά τους ένα μπουκάλι νερό για την Παλική.

Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι τεράστιο..



√ To ρεπορταζ απο την συνάντηση στο Γεράκι

Κεφαλλονίτες και Γερακίτες μια αγκαλιά ……..

Κεφαλλονίτες και Γερακίτες έγιναν μια αγκαλιά την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 το απόγευμα στο Γεράκι, όταν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζερβατών από την Κεφαλονιά πραγματοποιώντας τριήμερη εκδρομή στην Λακωνία –παρακάμπτοντας το πρόγραμμα τους- θεώρησαν υποχρέωση τους να έρθουν στο ιστορικό Γεράκι και να ευχαριστήσουν τα μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου για την αρωγή τους σε τρόφιμα ,κουβέρτες και νερό την περίοδο των σεισμών στο νησί τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν πλήγηκε σοβαρά από τον σεισμό αλλά το Ληξούρι όπου εκεί στάλθηκε -σύμφωνα με την παραίνεση της δημοτικής αρχής του Αργοστολίου η βοήθεια.

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου με συμπαραστάτη το Δ.Σ. του Συλλόγου Κυριών Γερακίου υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση τους εκδρομείς και τους κέρασαν καφέ και παραδοσιακά γλυκίσματα στο καφέ «Πέτρινο» όπου ο πρόεδρος κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες προσέφερε ένα βιβλίο στον Σύλλογο Ζερβατών με αγιογραφίες των βυζαντινών ναών του κάστρου Γερακίου και DVD με την ιστορία του χωριού μας.

Μεγάλη έκπληξη για όλους μας τα καλούδια που μας έφεραν αυτοί οι άνθρωποι από το όμορφο νησί τους ,κρασί και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Η επίσκεψη αυτή δείχνει την ομοψυχία των Κεφαλλονιτών και που αφήνει αχτίδες φωτός στις δύσκολες μέρες που ζούμε και που όλα έχουν απαξιωθεί.

Η χαρά μας μεγάλη, η αγκαλιά μας ακόμη μεγαλύτερη η όμορφη Κεφαλονιά για πάντα στις καρδιές μας.

Συνέχεια στο http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=54570&Itemid=152

Πολυμέσα

Κεφαλλονίτες και Γερακίτες μια αγκαλιά …….