ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 19:47

Παράσταση ΕΛΜΕ-ΚΙ για αναπληρωτές και νέους εκπαιδευτικούς‏

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παράσταση ΕΛΜΕ-ΚΙ για αναπληρωτές και νέους εκπαιδευτικούς‏ Παράσταση ΕΛΜΕ-ΚΙ για αναπληρωτές και νέους εκπαιδευτικούς‏

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ανοίξαμε τα ζητήματα της σίτισης, της στέγασης, των ακριβών εισιτηρίων σε ΚΤΕΛ, πορθμεία και ακτοπλοϊκές γραμμές και απαιτήσαμε λύσεις από το Δήμο (Οικονομική Επιτροπή και Αντιδήμαρχο Αργοστολίου) και τη νέα Περιφερειακή Αρχή. Στην παράσταση συμμετείχαν μέλη του νεοεκλεγμένου ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και αρκετοί αναπληρωτές και νέοι εκπαιδευτικοί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς δεσμεύτηκε ότι το θέμα της σίτισης των περίπου 100 νέων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, μαζί με το αντίστοιχο τμήμα της πρωτοβάθμιας θα λυθεί άμεσα. Για την κάλυψη μέρους των στεγαστικών αναγκών στην υπό ανέγερση εστία του ΤΕΙ είπε ότι είναι πολύ μικρή η χωρητικότητα (περίπου 16 κλίνες συνολικά), ενώ για τη δέσμευση ξενοδοχείου είπε ότι τέτοια δαπάνη δεν έχει διαπιστώσει να προβλέπεται ούτε καν για τους άστεγους από τα κονδύλια κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεσμεύτηκε να συντάξει επιστολή στο Υπουργείο, ζητώντας τη νομιμότητα έγκρισης μιας τέτοιας δαπάνης και ότι εάν αυτό συμβεί υπάρχει η δυνατότητα λύσης του προβλήματος. Για τα εισιτήρια δεσμεύτηκε να έρθει σε επαφή με τις εταιρίες και το ΚΤΕΛ και είπε ότι ευελπιστεί για έκπτωση στο 50%. Επιπλέον, για τη μετακίνηση δεσμεύτηκε για δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιακών οχημάτων της Περιφέρειας και του ΚΤΕΛ που εκτελούν μαθητικά δρομολόγια από εκπαιδευτικούς. Γενικά, τόνισε πως ότι θα προωθηθεί μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη από τη δημοσιονομική πολιτική και την επιλεξιμότητα της ΕΕ, αφού οι δαπάνες για την αντιμετώπιση μιας σειράς οξυμένων λαϊκών προβλημάτων δεν είναι επιλέξιμες.
Αντίστοιχα στην Ιθάκη έγινε παρέμβαση (ο Δήμαρχος απουσίαζε) και έγινε επαφή με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ιθάκης, όπου δεσμεύτηκε να εξετάσει λύσεις στην ίδια κατεύθυνση.
Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς έγινε συζήτηση για το εάν το υπόμνημα που κατέθεσε η ΕΛΜΕ αφορά το σώμα αυτό. Τελικά, ψηφίστηκε να μη συζητηθεί σήμερα αλλά να μελετήσει η Πρόεδρος της Επιτροπής το υπόμνημα, ώστε συγκροτημένα να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο - τόσο στην ευρύτερη πολιτική του διάσταση όσο και στο κομμάτι των δράσεων που μπορεί να στηρίξει ο Δήμος.
Αργοστόλι 23/10/14
ΥΓ. Ακούστε ηχητικά αποσπάσματα και δείτε βίντεο από την παρέμβαση της ΕΛΜΕ-ΚΙ για νέους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές, ωρομισθίους:
http://kefalonianews.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/