ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 13:10

Ιόνιο: Γνωρίστε τη σπηλιά με τα καταγάλανα νερά που εντυπωσιάζει – Ο θρύλος που την συνοδεύει και συναρπάζει τους τουρίστες (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόκειται για μια θαλάσσια σπηλιά βάθους τριάντα περίπου μέτρων με μια μικρή παραμυθένια αμμουδιά στο εσωτερικό της…

Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια που υπάρχουν στο διεθνή χώρο, το σπήλαιο Μεγανησίου χρησιμοποιήθηκε κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως ορμητήριο από το υποβρύχιο «Παπανικολής» και εκεί οφείλει την ονομασία του.

Πρόκειται για μια θαλάσσια σπηλιά βάθους τριάντα περίπου μέτρων με μια μικρή παραμυθένια αμμουδιά στο εσωτερικό της. Εδώ στην ίδια σπηλιά λέει ο θρύλος βρήκε καταφύγιο τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ένας παπάς με τους μαθητές του, για να γλυτώσουν.

Το σπήλαιο Παπανικολής με τα καταγάλανα νερά που εντυπωσιάζει τους τουρίστες απέχει 12 ναυτικά μίλια από τη Λευκάδα και η επίσκεψη σε αυτό γίνεται με μικρά βαρκάκια από το νησί του Ιονίου, μέσα σε 45 λεπτά. Ακόμη και σήμερα λόγω του μεγέθους του, προσφέρει καταφύγιο σε σκάφη όταν αυτό απαιτείται από τις καιρικές συνθήκες.

Η σπηλαιολόγος Άννα Πετροχείλου είχε χαρακτηρίσει το σπήλαιο «Παπανικολή» ως το μεγαλύτερο σήμερα ενάλιο σε όλο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι στην ομορφιά και μέγεθος ξεπερνά το ονομαστό «Γαλάζιο Σπήλαιο» του Κάπρι.
http://greekmagazino.net/%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%80%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BB/

Πολυμέσα