ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 13:34

Εγκαταστάθηκαν ηλιακά πάνελ στο Blue Star Delos

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εγκαταστάθηκαν ηλιακά πάνελ στο Blue Star Delos Εγκαταστάθηκαν ηλιακά πάνελ στο Blue Star Delos

Η Eco Marine Power (EMP), για πρώτη φορά εγκατέστησε ένα σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το Aquarius Management & Automation System (MAS) που θα έχει ενσωματωμένη μια σειρά ηλιακών πάνελ πάνω στο πλοίο Blue Star Delos.
Το Aquarius Management & Automation System (MAS) έχει εγκατασταθεί ως μέρος ενός από κοινού με την Blue Star Ferries καινοτόμου έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η -με ισχύ περίπου 2kW- ηλιακή συστοιχία επί του σκάφους είναι πλέον σε λειτουργία και παρέχει μια πηγή ανανεώσιμης ενέργειας για το πλοίο.
Το Aquarius MAS που θα εγκατασταθεί στο Delos περιλαμβάνει ένα KEI 3240 CPU/AGU, μια οθόνη αφής LCD, ένα σύνδετικό σύστημα εισόδου εξόδου (input/output link system-ILS), τους σχετικούς κόμβους (hubs), τροφοδοτικά και ρυθμιστές φόρτισης συν μια FC-38 μπαταρία από την Furukawa Battery Co. Ltd., και κατάλληλους για θαλάσσια χρήση ηλιακούς συλλεκτών από την Solbian Energie Alernative Srl.


Πέρα από την παρακολούθηση της απόδοσης των ηλιακών πάνελ, το Aquarius MAS θα ελέγχει επίσης την κατάσταση της μπαταρίας όταν το πλοίο βρίσκεται εν πλω και θα απεικονίζει σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση καυσίμων των κύριων κινητήρων, υπολογίζοντας τις εκπομπές καυσαερίων. (CO2, NOx και Sox).
Η εγκατάσταση του εξοπλισμού στο πλοίο πραγματοποιήθηκε από την Blue Star Ferries με τη δική της τεχνική ομάδα και με τον τεχνικό συνεργάτη της EMP στην Ελλάδα, την Triad Ltd.
Το Aquarius MAS, μαζί με τους ηλιακούς συσσωρευτές και την μπαταρία εγκαταστάθηκαν ως μέρος ενός πρότζεκτ καινοτόμων τεχνολογιών ανανεώσιμης ενέργειας της Blue Star Delos (Blue Star Delos Renewable Energy Innovation Project). Το Blue Star Delos είναι ένα επιβατηγό και οχηματαγωγό φέρι που ανήκει και λειτουργεί από την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries – μέλος της Attica Group.
Ο Greg Atkinson, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας στο Eco Marine Power, δήλωσε: “Το Aquarius MAS και η εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας στο Delos καταδεικνύει ότι η ηλιακή ενέργεια σε πλοία σε συνδυασμό με ένα ευέλικτο σύστημα καταγραφής δεδομένων και μια πλατφόρμα διαχείρισης συναγερμών έχει νόημα. Όχι μόνο αυτό το σύστημα θα επιτρέψει στην Blue Star Ferries να παρακολουθήσει τη χρήση καυσίμου και τις εκπομπές καυσαερίων, αλλά θα βοηθήσει επίσης την εταιρεία να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου πατώντας πάνω στην απεριόριστη και καθαρή ενέργεια που παρέχεται από τον ήλιο”.
http://www.e-nautilia.gr/egatastathikan-iliaka-panel-sto-blue-star-delos/